Trøbbel med VISA og MasterCard-kort i Europa

Enkelte betalinger med Visa-kort går ikke gjennom flere steder i Europa, melder selskapet. Få kunder i Norge har rene Visa-kort, og dermed rammes få nordmenn.

PROBLEMER: Flere betalinger som forsøkes gjort med kredittkort-delen av VISA-kort går fredag kveld ikke gjennom. Foto: Seth Perlman/AP.
PROBLEMER: Flere betalinger som forsøkes gjort med kredittkort-delen av VISA-kort går fredag kveld ikke gjennom. Foto: Seth Perlman/AP.

Det sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets Norge som leverer betalingssystemer, til NTB.

– De fleste i Norge har kombinerte Visa- og BankAxept-kort og da vil betalingene gå igjennom. BankAxept er den nasjonale infrastrukturen i Norge, og den fungerer, sier Tjore.

Også Mastercard-kortene fungerer som normalt.

– Dette er ikke et omfattende problem i Norge, men det er klart det er trist for dem som berøres, sier han.

Visa opplyser at problemet skyldes feil i tjenesten, men omfanget er foreløpig uklart.

Visa-kunder i blant annet Storbritannia, Irland, Danmark og Sverige har klaget på Twitter over å ha fått avvist betalinger, melder BBC.

– Vi opplever en feil i tjenesten vår som hindrer enkelte Visa-transaksjoner i Europa fra å gå igjennom. Vi undersøker årsaken og jobber så raskt vi kan for å løse situasjonen, sier Visa i en uttalelse.

Matkjeden Tesco opplyser til kringkasteren kunder sliter med å gjennomføre kontaktløse betalinger, men at betalinger med chip og pin ikke er rammet.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2