Emily (20) ble mistenkt for å drikke på stranda – endte opp med å få bank av politiet

Video av jenta som får bank av en politibetjent gikk viralt. Nå har politiet i Wildwood, New Jersey, frigjort video som viser foranledningen for situasjonen.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emily Weinman var på stranda sammen med datteren på halvannet år, en venninne og tanten i Wildwood, New Jersey sist lørdag.

En politipatrulje så at det lå en ølflaske på badeteppet til jentene, og kom bort for å kontrollere dem.

En av politibetjentene ba Emily om å blåse i promillemåleren, noe hun gjorde. Da hun ble bedt om å gjøre det om igjen, sa hun rolig at ølflasken tilhørte tanten som var og badet, og at de kunne vente der til hun kom tilbake.

Hun sa også irritert ifra om at hun ikke hadde drukket noen ting, at hun var sammen med datteren på 18 måneder, og at politiet ikke hadde noen grunn til å mistenke henne for noe.

Nektet å oppgi etternavn

Politiets kroppskamera ble skrudd på litt uti diskusjonen mellom de to, og etter at ølflasken var tømt ut i sanden, skriver Washington Post.

Opptaket viser at Emily begynner å bli irritert. Hun reagerer på at politiet sier han skal «la dem slippe unna bot»

– Hvordan kan du «la oss slippe unna?» Vi drakk ikke alkohol, sier hun til politietbetjenten.

Politiet spør henne hva hun heter til etternavn flere ganger, og hun nekter å si det, og hevder han ikke har noen grunn til å mistenke henne for noe.

Da eksploderer politimannen. Han sier «Nå er det nok, du skal tas», og forsøker å ta håndjern på henne. Emily reagerer med å flytte seg unna, og da hiver politimannen seg over henne.

Et bilde tatt fra videoen av situasjonen som skapte sterke reaksjoner.
Et bilde tatt fra videoen av situasjonen som skapte sterke reaksjoner.

Filmet fra to kanter

Hendelsen videre er filmet både med politimannens kroppskamera, og en av en annen person på stranda. Det var denne andre videoen som først ble lastet opp på sosiale medier, og vakte sterke reaksjoner.

Her ser man hvordan politibetjenten, som senere er identifisert som, Thomas Cannon, slår Emily, med knyttet neve i ansiktet, minst to ganger. Man hører Emily skrike at hun ikke får puste.

– Du har ikke lov til å slå meg på denne måten. Uansett. Jeg er en kvinne. Du kan ikke slå meg sånn. Min datter ser dette, skriker hun, blant annet.

Siktet

Politiet gikk i etterkant ut og forsvarte politiets oppførsel på stranda. De sa at man ikke skulle stole på et 40 sekunders videoklipp, og at Emily var siktet for å ha motsatt seg arrestasjon, og for å ha spyttet på politimannen.

Ordfører Ernie Troiano Jr, gikk ut og sa til Philly.com at politiets versjon ville renvaske politiet, og at det var Emily som var den aggressive part, samt at det er vanlig at kvinner er vanskeligere å få kontroll på enn menn. Det begrunnet han med sin egen erfaring i arbeid som dørvakt i ungdommen.

Onsdag offentliggjorde politiet sin egen video. Og man får et helere, men ikke komplett, bilde av hendelsesforløpet. Allikevel stilner ikke kritikken mot politiet.

Se begge videoopptak øverst i saken!

Emilys advokat, Stephen Dicht, sier Troianos kommentarer var uforsvarlige, og beskylder politiet for overdreven maktbruk, samt å ha overdrevet siktelsen.

På videoen ser man at Emily spytter mens hun ligger handlingslammet under politimannen. Hun har selv forklart at det var for å spytte sand ut av munnen fordi ansiktet hennes var presset mot bakken, men videoen er ikke noe godt bevis for at denne versjonen stemmer da hun snur hodet mot politimannen og spytter.

– En voldelig overreaksjon

– At noen mener at hun fikk som fortjent, er sjokkerende, sier Dicht. Han mener politiets video bekrefter at det var en voldelig overreaksjon på en mindre forseelse.

– Disse folkene var ute etter noe. De var ikke fornøyd med at de ikke klarte ta henne for noe, sier han til Washington Post torsdag.

Videoen fanger ikke opp alle situasjoner politiet reagerte på. De har forklart at hun forsøkte å sparke politimannen som pågrep henne, og at hun sparket en annen. Hun skal også ha dyttet en politimann i brystet slik at kroppskameraet hans skrudde seg av.

De tre betjentene som var involvert i episoden er Thomas Cannon, John Hillman og Robert Jordan. De har blitt tatt av vanlig patruljetjeneste, og satt til å gjøre administrativt arbeid mens saken etterforskes internt.

Saken skal etter planen opp for retten 6. juni.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook