Rettssaken mot Krekar utsatt igjen

Rettssaken mot mulla Krekar i Italia er utsatt igjen, melder en italiensk avis.

UTSATT: Mulla Krekars norske forsvarer sier at Krekar verken har fått tiltale, bevisoppgave eller innkalling fra italiensk påtalemyndighet. (Audun Braastad, NTB scanpix via AP, File)
UTSATT: Mulla Krekars norske forsvarer sier at Krekar verken har fått tiltale, bevisoppgave eller innkalling fra italiensk påtalemyndighet. (Audun Braastad, NTB scanpix via AP, File)

Rettssaken mot Krekar og flere andre personer skulle startet i Italia mandag.

Ifølge lokalavisen Alto Adige er tiden nå brukt til å overkomme «et viktig hinder» for at saken kan starte, og de første vitnene kan avhøres i oktober, melder NRK.

Fengslet i England

En av de andre tiltalte i samme sak sitter fengslet i England. Hans rett til å være til stede under rettssaken i Bolzano har vært en utfordring for dommerne.

Ifølge den italienske avisen skal mannen ha gitt avkall på denne rettigheten dersom det ble opprettet kontakt mellom hans italienske forsvarere og hans advokater i Storbritannia.

Terronettverk

Mulla Krekar ble i november 2015 pågrepet i Norge i en koordinert aksjon bestilt av italiensk politi under opprullingen av et angivelig terrornettverk i Italia.

Italienske myndigheter anklager Krekar for å lede et terrornettverk kalt Rawti Shax med tilknytning til ekstremistgruppa IS. Norge var på nippet til å utlevere den omdiskuterte mullaen da Italia overraskende trakk utleveringsbegjæringen høsten 2016.

Bekrefter utsettelse

Krekar er nå tiltalt sammen med fem andre menn i Italia. Han har imidlertid ingen reisedokumenter og kan ikke lovlig forlate Norge. Det er ingen kontakt mellom Krekar og forsvareren han har fått oppnevnt av det italienske rettsvesenet.

Krekars faste advokat i Norge, Brynjar Meling, sa til NTB i slutten av forrige uke at påtalemyndigheten i Italia ennå ikke hadde forkynt tiltale, innkalling eller bevisoppgave for Krekar. Onsdag sier Meling at saken er utsatt igjen.

(©NTB)