Dagens næringsliv:

Ap-klubbleder sykmeldt etter irettesettelse fra Støre

Ingunn Yssen er sykmeldt etter at Jonas Gahr Støre refset henne for å ha vært kritisk til at Trond Giske får delta på stortingsgruppas sommerfest, skriver DN.

FORFATTERE: Ingunn Yssen (f.h.) og Marie Simonsen under lanseringen av bokena 'BRÅK! Den store likestillingssvindelen', som ble presentert da Aschehoug forlag holdt pressekonferanse i desember 2010..
Foto: Berit Roald / Scanpix
FORFATTERE: Ingunn Yssen (f.h.) og Marie Simonsen under lanseringen av bokena "BRÅK! Den store likestillingssvindelen", som ble presentert da Aschehoug forlag holdt pressekonferanse i desember 2010.. Foto: Berit Roald / Scanpix Foto: Roald, Berit

TV 2 presiserer: «Arbeiderpartiet har konkludert med at Giske har brutt partiets retningslinjer om seksuell trakassering, men Giske bestrider at partiet retningslinjer er brutt. Arbeiderpartiet har presisert at de ikke har vurdert sakene opp mot likestillingslovens bestemmelser om seksuell trakassering. Det er heller ikke korrekt at Arbeiderpartiets sentralstyre har behandlet sakene, eller at Giske har «beklaget trakassering» slik Yssen er sitert på.»

Yssen er tillitsvalgt for de ansatte i Arbeiderpartiets stortingsgruppe og har vært sentral i arbeidet for å sikre de ansatte et godt arbeidsmiljø etter varslingssakene i partiet.

Trond Giske trakk seg i vinter fra alle verv da partiet konkluderte med at han hadde brutt retningslinjene mot seksuell trakassering. Siden da er det blitt diskutert internt hvor raskt den tidligere nestlederen skal få nye roller i partiet igjen.

Ifølge Dagens Næringslivs kilder var det i forbindelse med en diskusjon om hvorvidt Giske skulle kunne delta på stortingsgruppas sommerfest neste uke, at det oppsto en konflikt mellom klubblederen og partilederen.

Flere ansatte som varslet om Giske skal delta på sommerfesten, og da Støre i midten av mai åpnet for at Giske kunne delta, uttalte Yssen til VG blant annet at hans «nærvær på fester vil bety at flere ansatte i praksis er utestengt».

«Det er ikke greit all den tid sentralstyret har konkludert med at Giske har trakassert flere kvinner, noe han selv også har beklaget. Trond Giske kan jo selv hindre at situasjonen oppstår,» sa Yssen.

Flere kilder sier til Dagens Næringsliv at Yssen opplevde det påfølgende møtet med Støre som ubehagelig, og at hun deretter oppsøkte bedriftslegen på Stortinget som sykmeldte henne.

Etter det avisen får opplyst har klubben reagert overfor Støre for måten Yssen ble behandlet på. Selv sier partilederen i en epost til avisen at han har en god og åpen dialog med de ansatte i stortingsgruppa og deres tillitsvalgte, og understreker at tillitsvalgte har en viktig rolle og et særlig vern.

Innholdet i dialogen de har med de tillitsvalgte er imidlertid fortrolig, sier han.

(©NTB)