Elbilene Hyundai Kona og Jaguar I-Pace kommer til Norge i 2018.
Elbilene Hyundai Kona og Jaguar I-Pace kommer til Norge i 2018. Foto: montasje/Netcarshow

FULL OVERSIKT OVER EL-BILENE SOM KOMMER:

El-bilfeber i Norge: Nå får Teslaen hard konkurranse

Hittil i år står elbilder, hybrider eller plugin-hybrider for 60 prosent av nybilsalget. Og mer skal det bli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Markedet i Norge for elbiler lar seg ikke mette. Allerede nå står tusenvis av norske kunder på venteliste for å kjøpe modellene som kommer. Vi gir deg den komplette listen.

Disse elbilene kommer i 2018:

HYUNDAI KONA: Kompakt elektrisk SUV til «gunstig» pris. Hyundai melder om 18.000 interessenter.

KIA NIRO ELECTRIC: Søstermodell til Kona, men noe større. Kommer også til Norge i år.

JAGUAR I-PACE: Jaguar solgte 300 biler totalt sett i Norge i fjor. Nå har de solgt 1.500 eksemplarer av I-Pace, før den i det hele tatt er i landet. Den elektriske SUVen med prislapp fra 600.000 kroner kommer til Norge i juli/august.

AUDI E-TRON: Over 3.000 nordmenn har betalt inn depositum på 20.000 kroner på denne elektriske SUVen. Den kommer til Norge ved årsskiftet, og startpris er anslått til mellom 600.000 og 700.000 kroner.

Disse elbilene kommer i 2019:

TESLA MODEL 3: Den første «folkebilen» fra Tesla skulle være lansert i 2018, men er nå utsatt til 2019. Tesla har mange tusen norske interessenter, men går ikke ut med nærmere tall. Pris er anslått fra rundt 350.0000 kroner, og her er det grunn til å regne med lang leveringstid. Tesla er helt avhengig av at denne bilen blir en suksess hvis de skal lykkes med sine ambisiøse planer.

MERCEDES EQC: Over 2.000 kunder har betalt inn 20.019,- kroner for å sikre seg en plass i køen for denne elektriske SUVen. 19 henspeiler på årstallet den kommer. Den går rett i strupen på Audi e-tron og Jaguar I-Pace. Prisen ligger sannsynligvis nært Mercedes EQC og Jaguar I-Pace.

VW I.D: Denne er først ut av en rekke elbiler fra Volkswagen. Helt ny serie biler som tar over fra dagens e-Golf.

VOLVO 40.1: Volvo kommer med minst én elbil i 2019, kanskje blir det to. Den første er en bil i Golf-klassen, så kommer den kompakte SUVen XC40 etter.

PORSCHE MISSION E: En firedørs sportsbil med prislapp fra minst en million og oppover.

SKODA VISION E: Folkelige Skoda kommer med sin første elbil, som er en ganske kompakt SUV. Her er det grunn til å vente gunstig pris.