Solberg: – Vi skal vinne byene og vi skal vinne bygdene

Med hele 15 måneder igjen til kommunevalget innledet statsminister og Høyre-leder Erna Solberg partiets kampanjesamling på Gardermoen lørdag.

TALTE: Statsminister Erna Solberg innleder når Høyres valgkampforberedelser starter.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TALTE: Statsminister Erna Solberg innleder når Høyres valgkampforberedelser starter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– For å si det enkelt: Vi skal vinne byene. Vi skal vinne bygdene. Kort sagt skal vi vinne valget neste år, sa Solberg til de flere hundre partimedlemmene i salen.

I talen skisserte hun opp hva som blir viktig for partiet fram mot partivalget.

Ta over byene

Målet er å ta tilbake makten i byer som Oslo, Trondheim og Bergen. Bergenseren Solberg viste blant annet til gode målinger i hjembyen.

– Bergensere er jo kjent for å være sindige, ydmyke og ikke minst fornuftige, sa hun – til stor latter fra salen.

– Vi liker riktignok rødfarge på fotballdraktene våre. Men vi foretrekker blåfarge på byrådslederne våre!

– Bedre skole

Budskapet til partimedlemmene var at Høyre skal sørge for bedre skole, bedre eldreomsorg og bærekraftige velferdskommune.

– Jeg mener vi er bedre på skole og utdanning, vi har jobbet systematisk med forberedelser her, og dette er ting vi ikke vil se den fulle uttellingen av før et har gått litt tid, sier hun til TV 2.

Hun understreket også at utgiftene vil øke betraktelig de neste årene, ettersom nordmenn blir stadig eldre.

– Alle kommuner må se på hvordan vi kan forbedre tjenestene, ikke bare be om mer penger. Det blir viktig framover, sier hun.

(©NTB / TV 2)