ALTERNATIV TIL SPOTIFY: For 9,99 dollar i måneden tilbyr YouTube en strømmetjeneste for musikk. AFP PHOTO / NICOLAS ASFOURI
ALTERNATIV TIL SPOTIFY: For 9,99 dollar i måneden tilbyr YouTube en strømmetjeneste for musikk. AFP PHOTO / NICOLAS ASFOURI

YouTube lanserer strømmetjeneste

YouTube utfordrer Spotify, Tidal og Apple Music når de lanserer sin egen strømmetjeneste for musikk 22. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I utgangspunktet vil YouTube Music bli en del av en tidligere betalingsløsning for brukere som ønsker å se YouTube-filmer uten reklame. Denne løsningen har også omfattet egenproduserte serier og filmer, og den skifter nå navn til YouTube Premium.

Brukere som bare ønsker å betale for reklamefri strømming av musikk, får imidlertid mulighet til det. Prisen vil i USA være 9,99 dollar i måneden – drøyt 80 norske kroner. I tillegg kommer YouTube Music i en gratis versjon med reklame.

YouTube Premium og YouTube Music vil i første omgang være tilgjengelig i USA, Australia, New Zealand, Mexico og Sør-Korea. Senere kommer tjenestene til en rekke andre land – blant dem Norge.

Med tiden skal YouTube Music erstatte Google Play Music, skriver Google i en pressemelding. Google kjøpte YouTube i 2006.

Nyheten om Youtubes inntog på strømmemarkedet gjorde at Spotifys aksjer falt med omkring 2 prosent på den amerikanske børsen.

(©NTB)