Flykaptein Liu Chuanjian, hylles på sosiale medier etter at han landet en airbus A319-maskin fra Sichuan airlines etter en dramatisk episode i 32.000 fots høyde.

– Ingen forvarsler

Flyet hadde akkurat nådd marshøyde da det plutselig kom et øredøvende smell. Det oppsto et voldsomt trykkfall i cockpit, og temperaturen sank brått, skriver Reuters.

– Det var ingen forvarsler. Vinduet brast, og i neste øyeblikk var styrmannen min sugd halvveis ut av vinduet, sier kapteinen til Chengdu Economic Daily.

– Alt i cockpit fløy rundt i lufta. Mesteparten av utstyret feilet, og jeg klarte ikke hørte hva som ble sagt på radio. Flyet ristet så kraftig at jeg ikke kunne lese instrumentene, sier han.

Kapteinen måtte lande flyet manuelt uten hjelp av instrumenter eller flygeledere i tårnet.

Styrmannen hadde setebeltet på, og ble dratt inn igjen i cockpit. Han fikk kun sårskader og et brukket håndledd.

Et annet besetningsmedlem fikk lettere skader, men ingen av de 119 passasjerene om bord ble skadd, opplyser kinesiske luftfartsmyndigheter til Reuters.

Fikk panikk

En passasjer forteller at besetningen var i ferd med å servere frokost da flyet begynte å riste.

– Vi skjønte ikke hva som skjedde, og fikk panikk. Oksygenmaskene kom ned, og vi var i fritt fall i noen sekunder før flyet ble stabilisert igjen, sier en anonym passasjer til China News Service.

– Jeg er fremdeles redd, og kommer ikke til å tørre å fly igjen, sier passasjeren.

Flyet var på vei fra Chongqing sentralt i Kina, til Lhasa i Tibet tidlig mandag morgen, da ulykken skjedde.