Gradestokken viste godt over 20 grader flere steder i landet i går, og mange koste seg nok med noe godt i glasset i solveggen etter arbeidsdagen.

Forhåpentligvis fikk du utnyttet gårsdagen maksimalt, for skal vi tro meteorologen må de fleste nøye seg med tristere vær den nærmeste tiden.

– Det regner allerede på Vestlandet, sier Roar Teigen, vakthavende meteorolog i StormGeo, til TV 2.

Venter mye nedbør

Fronten med regn vil sige sakte østover i løpet av torsdagen. Omkring midt på dagen kan det begynne å regne på Sørlandet.

– For Østlandets del tar det litt lengre tid. På vestlige deler av Østlandet vil det begynne å regne i løpet av ettermiddagen, mens det øst for Oslo kommer regn i løpet av kvelden, sier meteorologen.

Teigen forteller at regnet trolig vil fortsette å komme utover natten og fredagen.

– Lokalt på Østlandet kan det komme 30 til 40 millimeter med nedbør fra og med i kveld og frem til og med fredag, fortsetter Teigen.

Også lengre nord i landet er det ventet nedbør.

– Trøndelag får nedbør, særlig i natt. Nordland får også en del regn, og det blir også litt regn i Troms. Finnmark får stort sett mye bra vær fortsatt.

Mulighet for torden

På Østlandet og Vestlandet kan det dessuten komme torden, i tillegg til nedbøren.

– Vi tror ikke det blir mye, men mer spredt torden. Det blir nok ikke så store følgene av det, det er heller nedbøren som kan skape problemer, sier Storm-meteorologen.

Når vi går inn i helgen, kan det fortsatt komme litt nedbør på Østlandet.

– Østlandet blir for en gangs skyld minst bra i helgen. Det vil være en god del skyer, og fortsatt litt nedbør lørdag og søndag.

Det er allerede flomvannføringer i flere elver på Østlandet, ifølge Varsom.no. Utviklingen fremover vil avhenge av hvor varmt det blir og hvor mye regn som kommer den neste tiden, skriver NVE. Det er imidlertid usikkert hvor nedbøren vil treffe og hvor store mengder regn som vil komme den nærmeste tiden.

I Nordland kan det også henge igjen noe nedbør lørdag, mens det blir stort sett oppholdsvær i Troms og Finnmark. Søndag blir det bedring i hele Nord-Norge.

På Vestlandet vil temperaturene øke igjen i helgen, ifølge meteorologen.