– Trump og Kim møtes i juni

Det første møtet mellom Donald Trump og Kim Jong-un vil finne sted i midten av juni, trolig i Singapore, skriver Sør-Koreas største dagsavis.

Kim Jong-un og Donald Trump planlegger historisk toppmøte. Foto: Wong Maye-e, Pablo Martinez Monsivais
Kim Jong-un og Donald Trump planlegger historisk toppmøte. Foto: Wong Maye-e, Pablo Martinez Monsivais

Sjansen for at det historiske møtet finner sted i Singapore, har økt som følge av Sør-Koreas president Moon Jae-in sitt planlagte møte i Det hvite hus senere i mai, skriver avisen Chosun Ilbo. Utover dette gir ikke avisen noen begrunnelse for påstanden.

Ifølge Chosun Ilbo vil møtet mellom USAs president og Nord-Koreas leder finne sted i midten av juni. Trump sa i helgen at datoen er bestemt, og at den snart vil bli annonsert.

Også det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap skriver at Singapore seiler opp som den heteste kandidaten til å arrangere møtet mellom Trump og Kim.

Tidligere har Mongolia og Sveits vært nevnt som mulige møtesteder. Trump selv har foreslått at møtet skal avholdes i Panmunjon på grensa mellom Nord- og Sør-Korea.

Kim Jong-un og Moon Jae-in ble forrige måned enige om å jobbe for fred og slutte med alle fiendtlige handlinger på Koreahalvøya.

(©NTB)