TALTE: Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Sylvi Listhaug er på besøk i Drammen og holdt tale 1. mai. Partikollega og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen var også tilstede for å holde en appell.
Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
TALTE: Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Sylvi Listhaug er på besøk i Drammen og holdt tale 1. mai. Partikollega og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen var også tilstede for å holde en appell. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Listhaug: – Jeg skal gjøre alt jeg kan for at Jonas Gahr Støre aldri blir statsminster

DRAMMEN (TV 2): Sylvi Listhaug beskyldte Jonas Gahr Støre for å være født med sølvskje i munnen, og for «å trekke opp stigen etter seg» . – Tull og tøys, svarer Støre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Sylvi Listhaug holdt sin 1. mai-tale på Strømsø Torg i Drammen, ramset hun opp tre grunner til at hun gikk av som justisminister.

Ifølge Listhaug var den aller viktigste grunnen å holde Jonas Gahr Støre borte fra statsministerboligen.

– Så lenge det er pust i meg, så skal jeg gjøre alt jeg kan for at Jonas Gahr Støre aldri blir statsminister i Norge, sa hun til stor applaus fra de fremmøtte.

– Tar opp stigen etter seg

Hun fortsatte med å beskylde LO og Arbeiderpartiet for å ha tatt monopol på 1. mai, før hun fortalte de fremmøtte at hun mener Jonas Gahr Støre er født med sølvskje i munnen.

– Arbeiderpartiet har en leder som er født med sølvskje i munnen. Han har aldri hatt en vanlig jobb. Og han er utdannet sammen med eliten i Frankrike. Han har kjøpt private helsetjenester og omsorgtjenester selv, langet hun ut.

– Jeg synes ikke det er noe galt i det. Jeg synes det er flott at folk har høyere utdanning, flott at folk kjøper private tjenester hvis de ønsker det. Og jeg synes det er flott at folk jobber med det de vil. Problemet er at han vil at andre skal gjøre det motsatte. Han unner ikke vanlige folk å velge private tjenester, for han skal ha slutt på fritt behandlingsvalg og sånn. Vet dere hva jeg kaller det? Det kaller jeg å trekke stigen opp etter seg, fortsatte hun.

FORNØYD: Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Sylvi Listhaug var godt fornøyd med mottakelsen i Drammen. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
FORNØYD: Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Sylvi Listhaug var godt fornøyd med mottakelsen i Drammen. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

– Tull og tøys

Etter talen varslet Listhaug at hun kommer til å fortsette med å hamre løs mot Arbeiderpartiets leder.

– Jeg synes bare det er viktig å si det som er riktig. Nemlig at jeg mener han ikke bør bli statsminister i Norge. Det er mange, mange gode grunner til det. Her nevnte jeg noen av dem. Det kommer jeg til å fortsette med, sa hun til TV 2.

Jonas Gahr Støre ser imidlertid ikke ut til å være nevneverdig bekymret for angrepet fra Listhaug.

– Det sier litt om hva hennes mål i politikken er. Mitt mål er å få gjennomslag for arbeiderpartiets politikk. Og jeg er leder av Arbeiderpartiet og kan bli statsminister om vi får oppslutning, men jeg tenker at disse personangrepene, de har jeg tenkt å la passere, og så har jeg tenkt å snakke om politikken, sier Støre til TV 2.

– Hun sier blant annet at du bruker private løsninger i ditt privatliv, mens du nekter andre å gjøre det, blant annet fritt behandlingsvalg. Skal du la dette stå uimotsagt?

– Nei, det skal jeg nok svare på. For det er tull og tøys. Jeg benytter meg av det offentlige helsevesenet, har født barna på sykehus, som er vårt fellesskaps sykehus. Så er det noen private tilbud i vårt helsevesen som nordmenn betjenes av, og som jeg har gjort i liten grad.

– Den privatiseringsreformen regjeringen gjennomfører er å ta penger ut av fellesskapets sykehus og gi til klinikker, som behandler færre enn det vi kunne ha gjort offentlig. Det er jeg i mot, for det er dårlig bruk av skattebetalernes penger, legger Støre til.

– Den rødgrønne suppa i Oslo

Også det rødgrønne styret i Oslo fikk gjennomgå i Listhaugs 1. mai-tale.

– I Oslo, den rødgrønne suppa som styrer der. I tillegg til å håve inn eiendomsskatt. De går altså i et større overskudd i kommunekassen en det de tar inn i eiendomsskatt. Hvorfor tar du inn eiendomsskatt da?

– Ser du på det andre de holder på med, så tror jeg de er mest opptatt av å plage folk. Forbud, påbud, skatter og avgifter. Neste år skal vi ta vekk styret i Oslo. Jeg skal gjøre det jeg kan for å bli kvitt han Raymond Johansen og hun Lan Marie, la hun til.

Men også byrådsleder Raymond Johansen benyttet muligheten til å angripe Frp da han holdt 1. mai-tale i Oslo.

– Siv Jensen sier at partiet med det misvisende navnet Fremskrittspartiet er et parti for arbeidsfolk. Milliarder i skattekutt til de rikeste og angrep på arbeidstakernes rettigheter er fasiten etter fem år med Frp i regjering. Jeg stoler ikke på dem, de vil noe annet enn oss, sa han.