NØDLANDING: Flyet måtte nødlande i Philadelphia etter at den ene motoren gikk i stykker.
NØDLANDING: Flyet måtte nødlande i Philadelphia etter at den ene motoren gikk i stykker. Foto: David Maialetti

Flyvindu knuste i luften – tobarnsmor (43) døde

Et fly nødlandet tirsdag i Philadelphia etter at et motordeksel løsnet og knuste et vindu. Tobarnsmoren Jennifer Riordan (43) døde i ulykken etter å blitt sugd mot dette vinduet og blitt truffet av motorbiter.

En kvinne er bekreftet død etter at et fly fra Southwest Airlines måtte nødlande i Philadelphia tirsdag.

Det opplyser Robert Sumwalt i National Transportation Safety Board (NTSB), som har ansvar for granskningen av ulykken. ​

Flyet var på vei fra La Guardia i New York til Dallas i Texas, da motoren ifølge flere kilder eksploderte.

– Hele Southwest Airlines-familien er knust og sender den dypeste medfølelse til kundene, de ansatte, familiemedlemmer og deres kjære som er rammet av denne hendelsen, heter det i en uttalelse fra flyselskapet.

– Klippen i familien vår

Jennifer Riordan (43) har blitt identifisert som den omkomne kvinnen. Hun var fra New Mexico, og etterlater seg to barn og mann.

I en uttalelse beskrive familien Jennifer som en person med livsgladhet, lidenskap og kjærlighet.

OMKOM: Jennifer Riordan (43)
OMKOM: Jennifer Riordan (43) Foto: AP/Marla Brose

– Hennes påvirkning på alt og alle hun var i nærheten av kan aldri helt beskrives. Men først og fremst var hun klippen i familien vår. Hun og Mike skapte en kjærlighetshistorie uten sidestykke. Hennes skjønnhet og kjærlighet skinner igjennom hos barna hennes, står det i uttalelsen.

Familien skriver videre at de setter stor pris på støtten fra familie, venner og lokalsamfunnet, og ber om at både media og de som ønsker å overrekke kondolanser og bønner respekterer privatlivet deres for å kunne sørge i fred.

Knuste flyvindu

Ifølge NBC slo deler av en ødelagt motor i stykker et av flyvinduene. Flyet var rundt 10 minutter i luften med bare én motor, ifølge kanalen.

Kilder forteller at helikopterbilder av flyet etter nødlandingen viser bøyd og avrevet metall, og at det ser ut som den ene motoren er borte.

Ble sugd mot vinduet

På grunn av trykkfallet ble Jennifer sugd mot vinduet som ble knust, sier en kilde til TV-stasjonen.

Faren til en passasjer, Todd Baur, fortalte pressen etter nødlandingen at en kvinne ble sugd mot vinduet etter at ruta ble knust.

– En kvinnelig passasjer ble delvis sugd ut av flyet, men ble holdt tilbake av de andre passasjerene, sier Baur til NBC.

SKADET: Flyets ene motor hadde store materielle skader etter nødlandingen.
SKADET: Flyets ene motor hadde store materielle skader etter nødlandingen. Foto: Amanda Bourman/AP

Jennifer ble fraktet til sykehus med kritiske skader, men overlevde ikke skadene.

– Det var blod overalt, sier passasjeren Marty Martinez til CBS News.

I tillegg ble syv andre behandlet for mindre skader på stedet, opplyser brannvesenet i Philadelphia. Flyet var en Boeing 737–700. Det var 143 passasjerer og fem ansatte om bord.