Store politistyrker på Ammerud kort tid etter at de fant likrester i blant annet en koffert. Drapet skjedde i slutten av april for to år siden.
Store politistyrker på Ammerud kort tid etter at de fant likrester i blant annet en koffert. Drapet skjedde i slutten av april for to år siden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

Tiltalt sier han dro på besøk til moren sin mens mann (34) ble partert

OSLO TINGRETT (TV 2): Det tok halvannet døgn å partere liket til 34-åringen i mer enn tyve deler. I løpet av den tiden, gikk den ene tiltalte ut av boligen flere ganger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

28-åringen inntok vitneboksen i Oslo tingrett tirsdag. Håret var gredd bakover og han hadde på seg en blå skjorte med en genser over.

I retten forklarte mannen at han har prøvd en rekke former for rus, og at dette begynte tidlig i tenårene. Det gjelder blant annet heroin, amfetamin, hasj, kokain og alkohol. I mange år har han også drevet aktivt med kampsport, fortalte han.

28-åringen forteller at han har bodd hjemme hos sin mor i store deler av livet. ​

Nå kjemper han mot en mulig forvaringsdom. Påtalemyndigheten mener at han var en av to som drepte og parterte en 34 år gammel mann i en to-roms leilighet på Ammerud i Oslo i april i 2016.

Hadde voldelig rollespill

Den medtiltalte 26-åringen har erkjent alt sammen. Kampsportutøveren, som sitter i vitneboksen, nekter for drapet. I tillegg til de to mennene er en 29 år gammel kvinne tiltalt for å ha deltatt i likskjendingen samt for ikke å ha hjulpet avdøde mens han var i nød.

28-åringen erkjenner at han med stor kraft slo avdøde i hodet med en tom Captain Morgan-glassflaske, men han nekter for å ha hatt noe å gjøre med den dødelige volden.

Benedict de Vibe (t.v.) og Øyvind Bratlien forsvarer de to drapstiltalte mennene etter drapet på Ammerud. Tirsdag begynte rettssaken,
Benedict de Vibe (t.v.) og Øyvind Bratlien forsvarer de to drapstiltalte mennene etter drapet på Ammerud. Tirsdag begynte rettssaken, Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Undersøkelser viser at 34-åringen døde av skader som ble påført med blant annet knivstikk og øksehugg. Disse skadene hevder den medtiltalte 26-åringen at han var alene om å påføre. Drapet skjedde 27. april i 2016.

Selve drapshandlingen skal ha startet med at avdøde ble beskyldt for å ha stjålet 30 gram hasj.

Under krangelen skal 28-åringen ha initiert et voldelig rollespill for å skremme avdøde til å gi tilbake hasjen. Det førte ikke frem, og kort tid senere ble 34-åringen drept.

Dro hjem til mor

I de påfølgende 36 timene mener politiet at de tre jobbet med å partere liket. 28-åringen nekter for at han tok del i selve parteringen, men innrømmer at han var med på å frakte kroppsdelene ut av boligen.

28-åringen gikk blant annet på Rivotril, som er et benzopreparat. Mannen forteller at han mister sperrer og hemninger når han inntar dette.

– Jeg spilte Playstation eller satt på verandaen mens NN (medtiltalt 26-åring) gjennomførte parteringen, forklarte han.

Ved rundt fem anledninger forlot 28-åringen leiligheten mens den dødelige volden og parteringen pågikk. Årsaken er at den 29 år gamle kvinnen og 26 år gamle mannen ønsket å være alene, forklarer 28-åringen.

Han besøkte blant annet moren sin, han dro på Vinmonopolet og han handlet inn nye forsyninger med narkotika.

Alltid øks i hånda

I forklaringen kom det også frem at han på jevnlig basis solgte narkotika, og da særlig hasj. 28-åringen forteller at han ofte hadde en øks i hånda når noen ringte på døra. Mannen forklarer dette med at «man aldri kunne vite hvem som sto på den andre siden av døra».

Statsadvokat Alvar Randa opplyser til TV 2 at politiet ikke har lyktes med å finne samtlige kroppsdeler tilhørende den avdøde 34-åringen. Randa understreker at de har gjort alt de kan for å finne hele kroppen.

De to drapstiltalte mennene ble pågrepet da de forsøkte å frakte kroppen til avdøde ut av boligen. Liket var pakket ned i en koffert, bager og en sekk. Vitner fattet mistanke da de så mennene.

Politiet kom til stedet, og det ble slått full drapsalarm da de så innholdet i kofferten. I retten tirsdag kom det frem at minst en av de tiltalte har forklart at likdelene skulle dumpes i en drikkevannskilde som ligger noen kilometer fra boligblokka.