Russiske Alexander Kirillov, hviterussiske Anastasia Vashukevich og åtte andre utlendinger ble arrestert i Pattaya, Thailand, da politiet raidet sexkurset de arrangerte i byen i februar.

De ble siktet for å ha drevet kursvirksomhet uten arbeidstillatelse i Thailand.

Siktelsen ble utvidet til å gjelde prostitusjon og konspirasjoner.

Vashukevich er bedre kjent som eskortemodellen Nastya Rybka. Hun laget internasjonal furore da hun gikk ut og sa hun satt på informasjon om den påståtte russiske innblandingen i det amerikanske presidentvalget i 2016.

Tryglet om hjelp

Tirsdag møtte de arresterte i retten i Bangkok. På vei inn i rettsbygningen tryglet de om hjelp, melder nyhetsbyrået AP.

– Hjelp oss. Hjelp oss uansett, for vi vet ikke hva som skjer, sa Kirillov til pressen.

Vashukevich har allerede søkt om asyl i landet i frykt for å bli utlevert til Russland. Hun har også bedt USA om hjelp.

– De har henlagt den første saken mot oss, og åpnet en ny. Uten grunn. Uten bevis. De har ingenting, sa hun på vei til rettssalen.

– De gjør dette fordi vi er russiske, sier hun.

Tilbyr informasjon

Kirillov har tidligere hevdet at det er Russland som står bak arrestasjonen i Thailand, ifølge New York Times.

Han hevder Russland vil tvinge dem til taushet om hva de vet om landets innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016.

Vashukevich hevder hun hadde et forhold til den russiske oligarken Oleg V. Deripaska. Han har forbindelser til Paul Manafort som styrte valgkampen til Donald Trump i fem måneder.

I en video hun har publisert på Instagram sier hun at de er arrestert fordi hun er villig til å fortelle de «manglende bitene i puslespillet», i den amerikanske etterforskningen av Russland-forbindelsene.

Norges-video

Manafort er siktet for hvitvasking av penger av spesialetterforsker Robert S. Mueller, og han skylte Deripaska 17 millioner dollar. Han tilbød Deripaska privat briefing om presidentkampanjen, skriver New York Times.

Vashukevich postet en video på Instagram av Deripaska og fungerende statsminister Sergei Prikhodko som snakket om russisk-amerikanske relasjoner under en båttur i Norge i 2016. Videoen gikk viralt, og internasjonale medier begynte å dekke saken.

Vashukevich hevder hun har lydopptak som avslører russisk innblanding i det amerikanske valget, og har omtalt seg selv som «the missing link» i den amerikanske etterforskningen.

Både Deripaska og Prikhodko står Vladimir Putin nært, og det vakte sterke reaksjoner at det var så sterke bånd mellom regimet og en oligark.