VIL UT: USAs president Donald trump vil fortsatt ha de amerikanske styrkene ut av Syria, ifølge pressetalskvinne Sara Huckabee Sanders. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: AP Photo/Susan Walsh
VIL UT: USAs president Donald trump vil fortsatt ha de amerikanske styrkene ut av Syria, ifølge pressetalskvinne Sara Huckabee Sanders. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: AP Photo/Susan Walsh

Det hvite hus:

– Trump vil fortsatt hente hjem soldatene i Syria

USAs president Donald Trump vil fortsatt at de amerikanske styrkene skal komme hjem fra Syria «så fort som mulig», ifølge Det hvite hus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Uttalelsen kommer etter at Frankrikes president Emmunel Macron slo fast at han hadde overbevist Trump at det er nødvendig med amerikansk nærvær i Syria på lengre sikt.

– USAs oppdrag har ikke forandret seg. Presidenten har vært tydelig på at han vil at de amerikanske styrkene skal komme hjem så fort som mulig, sier Det hvite hus' talsperson Sara Huckabee Sanders, ifølge Reuters.

Får råd om å bli

Også Trumps militære rådgivere har forsøkt å overtale ham til å beholde amerikanske soldater i Syria, blant annet for å hindre at ekstremistgruppa IS vokser seg sterkere igjen.

– Vi er fast bestemt på å utslette IS og skape forutsetninger for å hindre dem å komme tilbake. I tillegg forventer vi at våre allierte og partnere i regionen tar større ansvar, både militært og økonomisk for å sikre regionen, sier hun.

– Vi har overbevist Trump

Søndag sa Macron i et fjernsynsintervju at «vi har overbevist ham (Trump) om at det er nødvendig å bli værende». Macron sa i det samme intervjuet at luftangrepet i Syria ikke var en krigserklæring mot det syriske regimet.

– Vi har ikke erklært krig mot Bashar al-Assads regime, sa Macron i begynnelsen av det to timer lange intervjuet med TV-kanalen BFM.

Under en uke etter at Trump i en tale sa han ville ha USA ut av Syria, varslet den amerikanske regjeringen et mulig militært angrep på Syria. Angrepet kom natt til lørdag, som svar på den antatte bruken av kjemiske våpen i Syria.

NTB/TV 2