Politiet : – Patrulje angrepet av maskerte ungdommer

Lørdag kveld ble en politipatrulje angrepet av en ungdomsgjeng på Vestli torg, opplyser Oslo politidistrikt på Twitter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Patruljen ble angrepet helt uten grunn. Det var 20 ungdommer som oppførte seg aggressivt, og kastet snøballer, forteller operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til TV 2.

Gjengen oppholdt seg på Vestli torg, og bestod av ungdommer og voksne i alderen 16-30 år.

– Det var ingen fysisk håndgemeng, men de klarte delvis å jage bort patruljen. Patruljen valgte å trekke seg tilbake, forteller Stokkli.

Ser alvorlig på hendelsen

Flere av ungdommene maskerte seg.

– Politiet ser veldig alvorlig på at ungdom viser en aggressiv oppførsel mot politiet, kaster snøball og nesten jager patruljen vår, sier Stokkli.

Det ble sendt flere patruljer til stedet. De fikk kontroll på situasjonen og personene involvert i angrepet. Samtlige ble bortvist fra området, og vil bli pågrepet om de bryter pålegget.

– Det er en ordensforstyrrelse, i tillegg til at det er forbudt å maskere seg. De har drevet forulemping av offentlig tjenestemann, altså hindret politiet i å gjøre jobben sin, sier operasjonslederen.

Det ble ikke funnet noen våpen på de involverte.

Gjentakende problem

Politiet opplyser om at det kommer til å bli opprettet saker etter kveldens hendelse. Per nå er ingen pågrepet, men det gjenstår å se om noen bryter pålegget om bortvisning.

– Det har vært tilløp til slike hendelser før også. I en periode var det et gjentakende problem, sier Stokkli.

Operasjonsleder forteller at det har vært flere hendelser hvor ungdom har vært aggressive mot politipatruljer. Dette gjelder særlig Vestli torg og Vestli skole.

Det er bare fem dager siden flere politifolk ble slått av ungdommer i Oslo sentrum da politiet forsøkte å hindre et slagsmål.