GODE VENNER: Et uvanlig utgangspunkt for et nært vennskap – men hunden Henry og katten Baloo er som bror og søster.
GODE VENNER: Et uvanlig utgangspunkt for et nært vennskap – men hunden Henry og katten Baloo er som bror og søster. Foto: Instagram/Henry+Baloo

søt-alarm!

Dette vennskapet får «alle» til å smelte

Uttrykket «som hund og katt» har aldri passet dårligere enn for denne duoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En spesiell Instagram-konto har tatt nettet med storm den siste tiden. Hunden Henry og katten Baloo, som bor i Colorado i USA, har nemlig et unikt vennskap.

Eierne, Cynthia Bennett og Andre Sibilsky, dokumenterer dyrenes ulike turer i vakre fjellandskap i Colorado.

På bildene klynger dyrene seg til hverandre, og sjarmerer tusenvis med sin åpenbare kjærlighet til hverandre. Kontoen har i skrivende stund over 470.000 følgere.

Reddet fra gata

Verken Henry og Baloo har imidlertid alltid vært så lykkelige som de er nå. Begge to levde eierløse på gata, og ble adoptert av Colorado-paret.

Først adopterte de blandingshunden Henry fra et senter for hjemløse hunder.

– Han var like gammel som de andre valpene, men dobbelt så stor. Så snart jeg kom inn i hundegrinden, krøp han oppå fanget mitt og la seg på ryggen, forteller Bennett til BBC.

Paret lagde en egen Instagram-konto til hunden hvor de postet bilder av Henry. Etter noen år bestemte de seg for å utvide familien med adopsjonskatten Baloo.

– Henry hadde separasjonsangst når vi ikke var hjemme. Han ble så stresset at han ikke spiste eller drakk, så vi bestemte oss for at vi ville gi ham en venn, sier hun.

– Elsker å ta med dyrene ut

Paret er glade i å gå på tur sammen i naturen, forteller hun. Derfor flyttet de fra storbyen Boston til Colorado.

– Vi ville vestover, mot større fjell. Vi kom over Colorado og flyttet på impuls, det var ikke mye planlegging involvert, sier Bennett til BBC.

Derfor var det helt essensielt for dem å finne en katt som kunne være med på turene.

– Jeg elsker å ta med meg dyrene overalt, og gjennom Instagram hadde jeg sett andre folk gå på tur med katter som elsket å være ute, sier hun.

Til slutt fant de den forlatte kattungen Baloo. De to dyrene knyttet seg umiddelbart til hverandre.

– Med en gang han møtte Henry knyttet han seg til ham. Baloo er definitivt litt gal etter Henry. Hvis jeg må roe ham ned, legger jeg ham bare ved siden av Henry og så sovner han, forteller Cynthia.

Som en hund

Hun sier at katten i stor grad har tilpasset seg et hundeliv.

– Hvis han ser en hund på tur løper han bort til den, men hvis han ser en katt later han som om den ikke er der og ignorerer den. Liksom, skjønner han ikke hva han er? Det er ganske morsomt, sier hun til BBC.

Selv om hunder og katter ofte er fiendtlige til hverandre, har det motsatte blitt bevist en rekke ganger. TV 2 har tidligere fortalt om hunden Demi fra Trondheim, som er bestevenn med rasekatten Cooper.