VIRAL GLIPP: Emma Dukes tenkte ikke på at hun måtte endre litt på søknaden sin før hun sendte den ut til over 20 arbeidsgivere.
VIRAL GLIPP: Emma Dukes tenkte ikke på at hun måtte endre litt på søknaden sin før hun sendte den ut til over 20 arbeidsgivere. Foto: Emma Dukes/Twitter

Emma (20) søkte på 20 jobber før hun oppdaget tabben på CV-en

– Jeg håper at arbeidsgivere ler av meg i dag, sier britiske Emma Dukes etter at jobbsøker-blunderen hennes har gått viralt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til daglig studerer britiske Emma Dukes (20) journalistikk i Winchester, og forrige uke bestemte hun seg for å gjøre en stor innsats for å finne en deltidsjobb hun kan ha ved siden av studiene.

Emma sendte inn søknadene sine på jobbsøkersiden «Indeed», hvor man kan velge å sende samme søknad og CV til flere arbeidsgivere samtidig.

Emmas blunder har i skrivende stund fått over 83.000 'likes' på Twitter.

Emma forteller Unilad at hun en kveld søkte på en jobb på en kafé som serverer vegansk mat.

I et felt hvor hun kunne utdype informasjonen som står på CV-en, skrev hun «Åh, og så er jeg forresten veganer!».

Glemte å slette teksten

Da Emma skulle søke flere jobber dagen etter, glemte hun å fjerne «Åh, og så er jeg forresten veganer!».

Dermed dukket opplysningen om 20-åringens matpreferanser opp i de neste søknadene også, til tross for at hun søkte jobber i blant annet en skobutikk og en klesbutikk.

– Morgenen etter skulle jeg søke på andre jobber, og plutselig tenkte jeg: «Herregud, forandret jeg på det?. Jeg gikk inn på jobbsøkersiden for å sjekke, og i bunnen stod det fortsatt 'Åh, forresten så er jeg veganer'», sier Emma til nettstedet.

Håper at arbeidsgivere ler godt

På Twitter forteller 20-åringen om den lille tabben som hun frykter får arbeidsgivere til å tro at hun bare fortelle andre at hun er veganer.

«Søkte på en jobb på en vegansk kafé, og i det lille «om meg»-feltet skrev jeg at jeg er veganer. Jeg glemte å forandre den, og nå har jeg søkt på 20 andre jobber og fortalt dem at jeg er veganer. Jeg er bokstavelig talt definisjonen på 'VISSTE DU AT JEG ER VEGANER'».

Videre skriver Emma at hun håper at arbeidsgivere som har mottatt søknaden får seg en god latter.

«Jeg håper at arbeidsgiverne som leser søknadene mine ler av meg i dag. Jeg søkte på kafeen i går kveld, og søkte på så mange jobber etterpå. Skechers (skobutikk, journ.anm.) kommer til å lese søknaden min og bare: 'Hvorfor i helv**e forteller hun oss at hun er veganer?'».

Etter at Emma fortalte om den lille tabben på Twitter, har mange fortalt om sine blundere i søknader og på CV-er.

Under kan du lese noen av dem: