simon og familien måtte evakuere:

Bygd isolert etter kraftig snøskred

23 beboere i bygda Oldervik i Troms er hentet ut med båt etter et kraftig snøskred.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld gikk et kraftig snøskred i Oldervik i Troms. Etter skredet ble 23 innbyggere evakuert fra bygda.

Beslutningen om evakuering tatt etter at Norges Geotekniske Institutt (NGI) gjorde en vurdering av skredområdet onsdag kveld. Foreløpig er det snakk om en frivillig evakuering, og om lag 20 innbyggere har valgt å bli igjen i Oldervik, opplyser politiet.

– Det er tre grunner til evakueringen. Bygda er isolert på grunn av skredet. I tillegg er det ikke helt utelukket at det skal gå flere skred. Skredet har også tatt med seg høyspentledningen, så store deler av bygda er uten strøm, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen i Troms politidistrikt til NTB.

Det ble sendt to båter til bygda som hentet folk ut og fraktet dem til Tromsø. Kommunen har sørget for overnatting for de evakuerte inne i byen.

– Ganske dramatisk

En av dem som er evakuert fra bygda og til et hotell i Tromsø er Simon Haugen. Han forteller til TV 2 at snøskredet opplevdes dramatisk.

– Vi hørte during og smelling. Det ble egentlig ganske dramatisk for å finne ut om det var tatt folk eller biler i skredet, sier han.

Haugen forteller at folk i bygda kjørte opp for å lete etter eventuelle folk som var tatt av skredet. Heldigvis viste det seg at ingen var rammet.

Faregrad 4

Evakueringen er frivillig, og rundt 20 innbyggere er værende igjen i bygda.

– Jeg valgte å reise fordi vi ikke har varme i huset. Jeg har en liten gutt på to måneder, og vi følte det ikke var så trygt å sitte igjen uten vedfyring, sier han.

I løpet av torsdagen blir det gjort en ny vurdering av raset og forholdene i bygda.

Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel for deler av Troms og Finnmark fylkene på grunn av snøbyger, sterk vind og snøfokk. Vinden vil først avta utover torsdag ettermiddag. I Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen, Tromsø og Indre Troms er det i tillegg sendt ut snøskredvarsel med faregrad 4 for torsdag.

Blant områdene uværet har rammet hardest, er Nordkapp kommune, der flere veier har vært stengt siden slutten av forrige uke. Flere fiskevær i kommunen er fullstendig isolert, og uværet har også ført til problemer med matforsyningen, ifølge NRK Finnmark.

(TV 2/NTB)