Bloomberg: Kim Jong-un har forlatt Nord-Korea

Kim Jong-un har reist til Kina på sin første kjente utenlandstur som Nord-Koreas leder, opplyser kilder til nyhetskanalen Bloomberg.

UTENLANDS: Ifølge anonyme kilder skal den nordkoreanske lederen ha forlatt Nord-Korea som første kjente gang siden han ble leder. Her er han avbildet ved Mount Paektu i Ryanggang-provinsen i NordKorea. Foto: 'AFP PHOTO/KCNA VIA KNS
UTENLANDS: Ifølge anonyme kilder skal den nordkoreanske lederen ha forlatt Nord-Korea som første kjente gang siden han ble leder. Her er han avbildet ved Mount Paektu i Ryanggang-provinsen i NordKorea. Foto: "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS

Tre kilder med kjennskap til saken bekrefter overfor Bloomberg at den nordkoreanske diktatoren er i Beijing.

Reisen er verken bekreftet av nordkoreanske eller kinesiske myndigheter.

Mandag meldte japanske medier at et nordkoreansk tog ankom Beijing med et enormt sikkerhetsombud. En talskvinne for det kinesiske utenriksdepartementet nektet imidlertid for at hun hadde kjennskap til situasjonen.

Heller ikke nordkoreanske medier meldte om saken.

Med tog

I sosiale medier sirkulerer bilder av et tog i Beijing som visstnok skal være det samme som Jong-uns far reiste med til Kina før sin død i 2011.

Kildene oppgir ikke hvor lenge Kim skal være i den kinesiske hovedstaden eller hvem han skal møte.

Nord-Koreas utenrikshandel har lidd kraftig etter at Kina stilte seg bak strengere resolusjoner mot Nord-Korea i FNs sikkerhetsråd. 90 prosent av Nord-Koreas utenrikshandel passerer Kina

Historisk Trump-møte

Tidligere i år ble det kjent at diktatoren trolig skal møte den amerikanske presidenten Donald Trump i mai. Dersom dette møtet gjennomføres vil det være historisk, og det første av sitt slag mellom en nordkoreansk leder og en sittende amerikansk president.

Sørkoreanske myndigheter har opplyst at Kim er villig til å diskutere en atomnedrustning.

Kim skal møte den sørkoreanske presidenten Moon Jae-in i den demilitariserte sonen mellom Nord- og Sør-Korea sent i april, mens møtet mellom Kim og Trump antas å finne sted i mai.

(TV 2/NTB)