FUNNET I KOFFERTEN: Ifølge ugandisk politi fant de 3,7 kilo heroin i den norske kvinnens koffert da hun var i ferd med å forlate landet.
FUNNET I KOFFERTEN: Ifølge ugandisk politi fant de 3,7 kilo heroin i den norske kvinnens koffert da hun var i ferd med å forlate landet. Foto: Politiet i Uganda

Norsk kvinne arrestert i Uganda – tatt med 3,7 kilo heroin i koffert

En norsk kvinne i femtiårene er pågrepet på en flyplass i Uganda etter at det skal ha blitt funnet 3,7 kilo heroin i kofferten hun hadde med seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ugandisk politi bekrefter onsdag kveld til TV 2 at en norsk kvinne i 50-årene er arrestert, mistenkt og siktet for besittelse av narkotika.

– Det stemmer at vi har arrestert en norsk statsborger og hun vil snart bli fremstilt for domstolene, sier Emilian Kayima, talsmann for politiet i Kampala, til TV 2.

Kvinnen ble stoppet på Entebbe International Airport, som ligger omtrent 40 kilometer fra hovedstaden Kampala.

– Fant tre pakker med heroin

Ifølge lokale medier var kvinnen på vei til Brussel da hun ble arrestert med 3,76 kilo heroin. Hun er nå mistenkt for smugling.

Ifølge en uttalelse fra politiet i Uganda, som gjengis av lokale medier, fant flyplasspolitiet tre pakker med heroin i da kvinnens koffert ble gjennomlyst.

Pakkene er sendt til analyse i et laboratorium.

TV 2 har vært i kontakt med Utenriksdepartementet (UD), som bekrefter at en norsk kvinne er arrestert i Uganda.

– Hun vil bli tilbudt konsulær bistand fra den norske ambassaden på vanlig måte, sier kommunikasjonsrådgiver ved UD, Ane Haavardsdatter Lunde.

Har vært i kontakt med kvinnen

Den norske ambassaden i Uganda bekrefter overfor TV 2 at den er informert om saken.

– En norsk kvinne er arrestert på flyplassen, sier en talskvinne for ambassaden.

Ambassaden kunne foreløpig ikke gi mer informasjon om arrestasjonen, men bekrefter at de skal tilby kvinnen konsulær bistand.

– Ambassaden har vært i kontakt med henne, men vi kan ikke gå noe nærmere inn på detaljene, sier Haavardsdatter Lunde i UD til TV 2 onsdag ettermiddag.