Amerikanske Michelle Gigger (38) var lei av at nettbrettene og mobiltelefonene tok nattesøvnen fra de fire barna hennes.

Michelle, som jobber som både lærer og bonde i Oregon, forteller at hun ble lei av å finne barna sine i senga midt på natta, lys våkne, og med nettbrett og mobiler i hendene.

Michelle har ifølge The Sun tvillinger på åtte år, i tillegg til et barn på 11 og et barn på 13 år.

Til slutt fikk Michelle nok, og bestemte seg for å begynne å konfiskere både nettbrett og telefoner når det nærmer seg leggetid.

Lite visste Michelle at barna pønsket på en helt spesiell hevn.

På Twitter forteller Michelle hva som skjedde:

«Jeg samler inn alle mobiltelefoner og iPad-er fra barna på kvelden og gjemmer dem på rommet mitt. I går kveld hadde de små ***hølene satt på alarmene, slik at de gikk av på forskjellige tidspunkt gjennom natta. Jeg er imponert over kreativiteten og teamarbeid. Alle har husarrest».

Siden Michelle delte historien 13. mars, har barnas hevn blitt likt mer enn 157.000 ganger. Innlegget er delt 44.000 ganger.

Bekrefter søvnproblemer

I en studie som ble publisert i det medisinske tidsskriftet JAMA Pediatrics i 2016, ble det bekreftet at bruk av nettbrett og smarttelefoner i senga ødelegger nattesøvnen.

I studien så leger og forskere på data fra mer enn 125.000 barn, og fant en klar sammenheng mellom det å se på skjerm og søvnproblemer, skriver Norsk Helseinformatikk.

Konklusjonen var at barns tilgang på ulike medier ved sengetid er koblet til uheldig søvnkvalitet og dårligere helse.

Forskerne anbefalte tiltak som kan redusere tilgangen og bruken av mediene. De etterlyste også en tverrfaglig tilnærming fra lærere og helsepersonell for å styrke foreldrenes rolle slik at den skadelige innflytelsen på barns helse kan begrenses.

Ser søvnløse elever hver dag

Svært mange av kommentarene Michelle får er positive tilbakemeldinger fra andre foreldre som kjenner til problematikken.

Likevel er det flere som mener at hun ved å konfiskere nettbrett og mobiltelefoner også forteller barna at hun ikke stoler på dem.

Til dette svarer Michelle at hun som lærer opplever elever med søvnmangel nesten hver eneste dag, og at hun ikke kan få understreket hvor viktig søvn er for barn.

«Jeg er lærer på en videregående, og jeg ser de trøtte ansiktene til elever som, etter egne utsagn, var våkne hele natten sammen med mobilene sine», svarer hun.

På spørsmål fra en mann om hvorfor Michelle egentlig kjøper mobiler og nettbrett til barna hvis hun ikke kan stole på barna, svarer hun dette:

«Fordi de er barn og trenger grenser. Når jeg gir dem et valg, er det mer sannsynlig at de bruker apparatet riktig når jeg ikke er der og kan gi råd».