FBI-agenter er på stedet der eksplosjonen fant sted.
FBI-agenter er på stedet der eksplosjonen fant sted. Foto: Nick Wagner/AP/NTB scanpix

To skadd i eksplosjon i Texas

To menn i 20-årene ble sendt til sykehus med ikke-livstruende skader.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To personer er skadd i en eksplosjon i Austin i delstaten Texas i USA, ifølge lokale myndigheter.

To menn i 20-årene skal ifølge sykehuset St. David’s South Austin Medical Center være skadet. De har det etter forholdene bra.

På en pressekonferanse oppfordret politisjef i Austin Brian Manley alle beboere innenfor en radius på 500 meter om å holde seg innendørs og «ikke røre noen pakker» og «ikke engang gå i nærheten av dem».

– Det er åpenbart at en eksplosjon har funnet sted. Vi har to ofre som er sendt til sykehus med det vi forstår som ikke-livstruende skader, sa Manley.

Politisjefen sier de har en teori om at hendelsen er knyttet til de tre tidligere pakkebombene. Han gjentok politiets tidligere advarsel til innbyggerne i byen mot å åpne pakker de ikke vet hva er. Ifølge ABC News mener politisjefen at det er veldig sannsynlig at en snubletråd var tilsluttet innretningen som eksploderte.

Avisen Austin American-Statesman skriver at lyden fra eksplosjonen kunne høres flere kvartaler unna. Etterforskere fra FBI er på åstedet sammen med Austin-politiet.

Økte dusøren

Søndagens eksplosjon kom kun timer etter at myndighetene i Texas økte dusøren for å finne de ansvarlige bak de foregående angrepene fra totalt 50.000 dollar til 115.000 dollar.

Totalt har to personer blitt drept og to skadd i tre angrep.

Ifølge FBI er over 500 personer involvert i etterforskningen av brevbombene som tok livet av Anthony Stephan House (39) og Draylen William Mason (17) 2. mars og 12. mars.

Ifølge politiet hadde de funnet pakker rett utenfor døren til huset sitt. Pakkene eksploderte idet de ble tatt med inn og åpnet.

Det utloves en dusør på opp til 115.000 dollar for opplysninger som fører frem til pågripelse og domfellelse av den eller de som står bak pakkebombene, skriver spesialagent Michelle Lee i FBI San Antonio i en pressemelding. (NTB/TV 2)

Myndighetene har sperret av området der eksplosjonen fant sted.
Myndighetene har sperret av området der eksplosjonen fant sted. Foto: Tamir Kalifa/Reuters/NTB scanpix