Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kaoset rundt Sylvi Listhaug fortsetter, og flere partier har uttalt at de vil støtte forslaget om mistillit mot justisministeren.

– Vi har kalt inn Frps stortingsgruppe inn til gruppemøte, og bakgrunnen er mistillitsforslaget mot Sylvi Listhaug. Det ordinære gruppemøtet onsdag er flyttet til mandag klokken 15, bekrefter Frps pressevakt overfor NTB.

Aftenposten var først ut med å melde at Fremskrittspartiet har innkalt Sylvi Listhaug og partiets statsråder til et krisemøte med stortingsgruppen.

TV 2 får bekreftet at møtet skal holdes mandag, samme dag som KrF har kalt inn til ekstraordinært landsstyremøte.

Fremskrittspartiets stortingsgruppe er bedt om å være i beredskap fra klokken 15 mandag ettermiddag. Også partiets statsråder vil kunne bli innkalt til møte.

– Vi har varslet stortingsgruppa om at det kan bli et gruppemøte mandag ettermiddag. Det ser vi som helt naturlig sett i lys av situasjonen som har oppstått, og det forhold at KrF skal ha et landsstyremøte tidligere på dagen, sier Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi.

– Det er egentlig bare en framskynding av gruppemøtet som vi skulle avholdt på onsdag, tilføyer han.

Avlyst Svalbardbesøk

Listhaug har avlyst et planlagt besøk til Svalbard søndag og mandag. Bakgrunnen for avlysningen er mistillitsforslaget mot statsråden, som behandles i Stortinget tirsdag 20. mars.

I en kort kommentar til TV 2 i Alta fredag sa statsminister Erna Solberg at hun vil kommentere mistillitsspørsmålet i Stortinget tirsdag.

Tidlig torsdag fremmet Bjørnar Moxnes mistillitsforslag mot justisminister Listhaug. I ettertid har også Sosialistisk Venstreparti (SV) og Arbeiderpartiet (Ap) besluttet at de vil støtte forslaget. Det samme har Miljøpartiet de grønne (MDG). Også Senterpartiet har fredag besluttet å støtte forslaget.