PÅ INNSIDEN: Georgia McLennan hadde vondt i hele kroppen, og magen var svært oppblåst. En PET-scan viste at kroppen var full av kreftsvulster.
PÅ INNSIDEN: Georgia McLennan hadde vondt i hele kroppen, og magen var svært oppblåst. En PET-scan viste at kroppen var full av kreftsvulster.

Legen trodde at kvinnen (24) innbilte seg magesmertene – et røntgenbilde avslørte den grusomme årsaken

Georgia McLennan (24) hadde hodepine og sterke smerter i hele kroppen, men legen hennes kunne ikke å finne ut hvorfor. En PET-scan viste hva som egentlig var galt.

I begynnelsen av 2017 begynte den australske sykepleieren Georgia McLennan (24) å føle seg dårlig.

24-åringen hadde vondt i hodet, brystet og kroppen, men legen hennes hjemme i Gold Coast i Queensland kunne ikke svare på hva som var galt.

– Jeg hadde så vondt, at jeg gikk til legen en dag eller to i uka. På et tidspunkt spurte han om det kanskje satt i hodet mitt, sier hun til Gold Coast Bulletin.

Legen sendte likevel Georgia videre til sykehuset – og det gjorde han lurt i.

En PET-scan viste at hun var full av kreftsvulster.

– I etterkant fant jeg ut at legene faktisk trodde at jeg ville dø den helgen og at jeg ikke engang hadde med meg mamma. Jeg kunne aldri ha forestilt meg at det var kreft, sier hun.

🤞🏽

Et innlegg delt av Being Brave🎗 (@georgiamclennan)

Overrasket over at hun kunne stå

Det skulle vise seg at Georgia hadde lymfekreft, og da Hodgkins lymfom av den svært aggressive varianten Burkitt.

Hodgkins lymfom er ifølge Norsk Helseinformatikk en kronisk sykdom og en kreftform med stor og ukontrollert vekst av lymfeceller.

Nettstedet skriver at de aller fleste blir helbredet med behandling, og at utsiktene til helbredelse er best jo mindre langtkommen sykdommen er.

Da Georgia fikk diagnosen, fortalte legene at de var overrasket over at hun i det hele tatt klarte å stå.

– Da jeg så bildene fra scanningen, visste jeg at det så stygt ut. Men den eneste gangen jeg gråt, var da jeg skulle fortelle det til foreldrene mine, sier hun.

Excited about the pretty sky and everything else. 💓

Et innlegg delt av Being Brave🎗 (@georgiamclennan)

Ti cellegiftbehandlinger

Georgia ble lagt rett inn på sykehuset, og deretter startet en tre måneder lang behandling.

24-åringen måtte gjennom ti cellegiftkurer og flere smertefulle ryggmargsinnsprøytninger, og i august samme år fikk hun beskjeden:

Behandlingen var vellykket, og hun var på bedringens vei.

Underveis i behandlingen har Georgia delt flere bilder fra sykehuset, og holdt sine følgere på Instagram oppdatert på hvordan det har gått.

«Livet etter kreft er fantastisk», skriver hun på siden sin, «Being Brave».

– Da jeg ble diagnostisert med kreft, var jeg så redd for å miste håret, men jeg har innsett at det ikke betyr noe, og at jeg er så heldig som kan få cellegiftbehandling. Det er bare litt kaldt, og jeg ligner på en vampyr, sier hun.

Georgia forteller nå sin historie for å vekke oppmerksomhet rundt frivilligorganisasjonen Gold Coast Hospital Foundation Care for Cancer lunch, som samler inn penger til pasienttransport og cellegiftstoler.