mann drept på bensinstasjon i oslo:

Her er bildene som viser leiemorderens brutalitet

FØR OG ETTER: Bildet til venstre viser leiemorderen på vei inn – det andre på vei ut. Det er åtte sekunder mellom bildene. I mellomtiden ble en mann likvidert med tre skudd.
FØR OG ETTER: Bildet til venstre viser leiemorderen på vei inn – det andre på vei ut. Det er åtte sekunder mellom bildene. I mellomtiden ble en mann likvidert med tre skudd. Foto: Overvåkingskamera/Politiet
Drapsofferet (31) prøvde å barrikadere skyvedørene på Shell-stasjonen, men i løpet av åtte sekunder henrettet leiemorderen ham.

TV 2 kan i dag vise bildene som viser hva som skjedde i sekundene før Aqeel Shahzad (31) ble skutt og drept.

Drapet skjedde inne på en Shell-stasjon på Ensjø i august i 2012.

Bildene er hentet fra en overvåkingsvideo inne på stasjonen. TV 2 har sett videoen, men får kun lov til å vise stillbilder.

I begynnelsen av opptaket ser man en livredd Shahzad som kommer stormende inn gjennom skyvedørene.

Han forsøker først å barrikadere dørene: Han drar frem fryseren som inneholder is og et avisstativ, men han gir fort opp.

Deretter løper 31-åringen videre inn på bensinstasjonen. I dette øyeblikket forsvinner han ut av bildet.

Skutt tre ganger

Kort tid etterpå kommer en ny mann (39) inn dørene. Han har på seg en caps og drar på en hette idet han passerer overvåkingskameraet. Mannen går målrettet og bærer en blank pistol i høyre hånd.

Han passerer overvåkingskameraet før han skyter Shahzad tre ganger: En gang i låret, to ganger i brystet.

Åtte sekunder etter at mannen med pistolen kom inn, løper han ut av dørene og forsvinner fra Shell-stasjonen.

Aqeel Shahzad døde kort tid etterpå.

Statsadvokat Kristin Røhne har tidligere betegnet drapet som en ren henrettelse.

ÅSTEDET: Politiet på Shell-stasjonen kort tid etter at drapet skjedde i august 2012.
ÅSTEDET: Politiet på Shell-stasjonen kort tid etter at drapet skjedde i august 2012. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix

Mener leiemorder utførte drapet

Saken kom opp for Oslo tingrett 17. januar i år. Den to måneder lange saken avsluttes på fredag.

Påtalemyndigheten mener at drapsmannen, en 39-åring fra Portugal, er en leiemorder. Han skal ha blitt hyret inn for å drepe Aqeel Shahzad, en mann som var godt kjent i det kriminelle miljøet i Oslo.

De mener at leiemorderen også forsøkte å ta livet av kameraten til Shahzad, men han kom seg unna. Også kameraten er godt kjent for en rekke kriminelle forhold.

Mannen som skal ha blitt forsøkt drept, ble forrige helg pågrepet etter en skyteepisode på Lambertseter.

Mener 32-åring bestilte

I forkant av henrettelsen satt Aqeel Shahzad og kameraten i en blå Golf utenfor bensinstasjonen. Etter hvert kom den portugisiske leiemorderen i en Skoda personbil. Den var påført spanske skilter.

Skodaen, som gjerningsmannen flyktet i, sto utenfor stasjonen med døra åpen da drapet skjedde. (Foto: Overvåkingsbilder/Politiet)
Skodaen, som gjerningsmannen flyktet i, sto utenfor stasjonen med døra åpen da drapet skjedde. (Foto: Overvåkingsbilder/Politiet)

Han skal ha løsnet de første skuddene utenfor stasjonen: Shahzad løp inn og ble forfulgt av leiemorderen, mens kameraten kom seg i sikkerhet på utsiden.

Påtalemyndigheten mener at en 32 år gammel mann skal ha bestilt drapet. Han har tilknytning til et tungt kriminelt miljø i Oslo.

Leiemorderen har selv erkjent drapet på Shahzad, men nekter straffskyld for drapsforsøk på kameraten til avdøde. Ytterligere to menn på henholdsvis 30 og 32 år skal ha medvirket til drapet.

Krever strafferabatt

I retten har leiemorderen sagt at det var den tiltalte 32-åringen som bestilte drapet.

– Min klient har over tid kommet med viktige bidrag i saken – både i politiavhør og i retten. Det skal etter normal rettspraksis gi ham strafferabatt, sier leiemorderens forsvarer, Morten Furuholmen til TV 2.

Advokat Morten Furuholmen forsvarer den portugisiske mannen som har erkjent å ha begått drapet på bestilling.
Advokat Morten Furuholmen forsvarer den portugisiske mannen som har erkjent å ha begått drapet på bestilling. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Aktor Kristin Røhne bekrefter at dette vil få en betydning for straffeutmålingen i saken.

Motivet for drapet på Shahzad skal ifølge påtalemyndigheten være en langvarig konflikt i gjengmiljøet. 32-åringen som er tiltalt for å ha bestilt drapet har hele veien nektet straffskyld.

Det gjør han fortsatt, opplyser forsvarer Sol Elden til TV 2.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook