Den skadde er en voksen mann og politiet sier de ikke vet hvem han er, men at de jobber med å identifisere vedkommende.

– Vi vet ikke hvorfor han befant seg i denne garasjen eller hvilken relasjon det er mellom han og de som har skutt. Det er opplysninger vi forhåpentligvis kan si mer om senere mandag, sier Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt.

Det har vært to skyteepisoder i Oslo natt til mandag: Klokken 00.20 ble det avfyrt mange skudd på Lambertseter. Trolig ble ingen skadd i skytingen.

To biler ble sett kjørende fra stedet – en av disse ble stoppet kort tid etterpå. Da ble tre personer pågrepet.

Seks timer etter skyteepisoden på Lambertseter, ble det løsnet skudd i et parkeringshus på Bjørndal - drøye 10 minutters kjøring unna. Her ble en mann skutt.

Leder for felles enhet for etterforskning og etterretning, Grete Lien Metlid, orienterte om skyteepisodene som har vært i Oslo den siste tiden.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Leder for felles enhet for etterforskning og etterretning, Grete Lien Metlid, orienterte om skyteepisodene som har vært i Oslo den siste tiden. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Oppgjør i kriminelt miljø

Skuddofferet var bevisstløs da politiet fant ham. Det ble igangsatt livreddende førstehjelp på stedet før ambulansen fraktet ham til Ullevål sykehus. Mandag ettermiddag beskrives tilstanden hans som kritisk, men stabil.

Ingen er foreløpig pågrepet for Bjørndal-skytingen.

Kriminalteknikere har mandag jobbet på begge åstedene. På Bjørndal er det tatt beslag i en bil som politiet har tauet inn.

Politiet mener de står overfor et oppgjør i et kriminelt miljø. De har nå satt i gang en større innsats som jobber med å etterforske begge skyteepisodene.

– Det har pågått etterforskning siden hendelsen på Lambertseter og den fortsetter gjennom dagen og kvelden. Videre er det sentralt for oss å avhøre vitner og å komme i kontakt med personer som har sett noe, sier Metlid.

Ber vitner melde seg

Hun oppfordrer eventuelle vitner til å melde seg til politiet. De har opprettet en egen nettside der folk kan melde inn tips og laste opp bilder og video.

Politiet kommer til å være til stede og være tilgjengelige i begge områdene hvor det har blitt løsnet skudd.

Bydel Søndre Nordstrand har det siste halve året opplevd mange alvorlige voldsepisoder. Etter skytingen på Bjørndal mandag morgen, snakket TV 2 med naboer. De er skremt etter den siste hendelsen.

– Det er selvfølgelig veldig skummelt. Vi pleide å tenke at Bjørndal var et trygt sted, sier Kathrine Baldishol (19).