Politiet er på stedet etter meldinger om skyting i Seterbråtveien på Søndre Nordstrand i Oslo mandag morgen.

Oslo-politiet opplyser til TV 2 at en mann er skutt. Han er fraktet til sykehus med kritisk skader.

Like før klokken 09 opplyser politiet at mannens tilstand er stabil.

– Det er ingen pågrepne, og vi jobber med å få klarhet i hva som har skjedd. Vi har mange patruljer på stedet, sier operasjonsleder Marita Aune til TV 2.

Den skadde personen ble funnet skutt i et garasjeanlegg ved et boligområde.

– I morges fikk vi melding om at en mann var funnet hardt skadd i et garasjeanlegg. Han er fraktet til Ullevål sykehus med kritiske skader, sier innsatsleder på stedet, Brian Skotnes, til TV 2.

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 06 mandag.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • E-post: tips@tv2.no
  • Fra utlandet: +47 915 02255

Væpnet politi

Store politistyrker og politihelikopter søker i området. I tillegg er det flere ambulanser på stedet, opplyser TV 2s reporter på stedet.

Politiet snakker med vitner på stedet for å skaffe seg et bilde av hendelsesforløpet.

– Nå jobber vi bredt med tekniske undersøkelser, avhør av vitner og meldere. Vi holder alle muligheter åpne, sier innsatsleder Skotnes.

Det er opprettet en kontrollpost like nedenfor Bjørnholt videregående skole, og politiet bærer vester og hjelm. Det er sperret av flere områder i nærheten av åstedet, blant annet et større område nedenfor Bjørndal idrettspark.

UTRYKNING: Politiet rykket ut med store ressurser etter meldinger om skyting på Søndre Nordstrand. Foto: Kenneth Fossheim/TV 2
UTRYKNING: Politiet rykket ut med store ressurser etter meldinger om skyting på Søndre Nordstrand. Foto: Kenneth Fossheim/TV 2

Skyting i natt

Natt til mandag var det også meldt om skyting i Oslo. Tre personer ble pågrepet etter en skyteepisode på Lambertseter. Ingen ble skadd, men mandag morgen jaktet politiet fortsatt en bil som var observert i forbindelse med skytingen.

Politiet opplyste ved 05-tiden til TV 2 at denne bilen fortsatt ikke er funnet.

– Det er naturlig å tenke seg at disse skyteepisodene kan settes i sammenheng. Vi vet ikke sikkert, men vi undersøker bredt og holder alle muligheter åpne, sier Skotnes.

Politiet fikk inn flere meldinger om skytingen ved 00.20-tiden natt til mandag.

– Det var flere meldere fra Lambertseter som ringte inn om dette rundt samme tid. Vi vet enda ikke nøyaktig hvor mange skudd det er snakk om, men meldingene gikk på et tosifret antall, sa operasjonsleder Per-Ivar Iversen til TV 2.

De pågrepne vil bli avhørt mandag morgen.