Politiet fikk melding om hendelsen ved 0.20-tiden natt til mandag, opplyser operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt til NTB.

– Vi fikk melding fra flere personer som fortalte at de hadde hørt skudd og sett to biler kjøre fra stedet. En av våre patruljer så og stanset en bil som passet til en av beskrivelsene. Der fant vi et skytevåpen og pågrep de tre personene i bilen, forteller Aune. Bilen ble stanset i St. Hallvards gate i Oslo sentrum.

Senere opplyser hun at det er funnet ytterligere ett skytevåpen i bilen, men vil foreløpig ikke si noe nærmere om våpnene. Politiet ser fortsatt etter den andre bilen.

– Skjøt mot hverandre

Natt til mandag var krimteknikere på stedet for å gjøre undersøkelser.

– Vi vet ikke hva som er bakgrunnen for skytingen, men vi har opplysninger som tilsier at det muligens er to personer som har skutt mot hverandre, sier Aune.

Hun understreker samtidig at det ikke er funnet noen skadde etter hendelsen.

Tosifret antall skudd

Like før klokken 05 opplyser politiet til TV 2 at de ikke har funnet den andre bilen som ble observert i forbindelse med skytingen.

– Vi har kun biltype av opplysninger der, så vi får ikke gjort annet enn at patruljene våre er obs på den, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen.

Han forteller at det ble meldt om et tosifret antall skudd da skytingen skjedde i natt.

– Det var flere meldere fra Lambertseter som ringte inn om dette rundt samme tid. Vi vet enda ikke nøyaktig hvor mange skudd det er snakk om, men meldingene gikk på et tosifret antall, sier han.

Operasjonslederen vil foreløpig ikke si noe om verken kjønn eller alder på de pågrepne i saken.

(NTB/TV 2)