En mann i 40-årene er siktet for forsettlig drap etter at en mann ble skutt og drept i Nittedal lørdag kveld. Den siktede erkjenner ikke straffskyld.

– Han erkjenner ikke straffskyld. Han beskriver dette som et vådeskudd, sier mannens forsvarer til TV 2s reporter på stedet.

Forsvareren ønsker ikke å kommentere hvilken relasjon det er mellom siktede og avdøde.

I en pressemelding fra politiet opplyser de at det er en mann i 40-årene som er pågrepet og siktet for drapet. Avdøde er en mann i 30-årene. Politiet bekrefter at siktede ble avhørt i natt, men ønsker av hensyn til etterforskningen ikke å gå ut med detaljer fra avhøret.

Politiet fikk melding klokken 18.48 lørdag kveld om at det var avfyrt skudd i en leilighet ved Mo i Nittedal. Bevæpnet politi rykket ut og fant en mann med skuddskader i leiligheten. Det ble iverksatt livreddende førstehjelp før mannen ble fraktet med ambulanse til Ullevål sykehus.

– Mannen er bekreftet død på Ullevål sykehus som følge av skuddskadene, opplyste operasjonsleder Anders Bru i Øst politidistrikt senere samme kveld.

Mannen som er siktet for drap, ble pågrepet på stedet. Han ble avhørt natt til søndag, og har forklart at det dreier seg om et uhell.

Varetektsfengsling mandag

– Politiet etterforsker fortsatt saken for fullt. Åstedet vil bli undersøkt, og andre tekniske og taktiske etterforskningskritt vil bli gjennomført. Den siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen, mandag 12. mars, sier Ann-Kristin Endal, leder for kommunikasjonsstaben i Øst politidistrikt i en pressemelding.

Politiet har sikret spor og blant annet foretatt rundspørring i området.

Kriminalteknikerne hadde ved 12-tiden søndag fullført undersøkelsene i leiligheten, og har gjort flere beslag.

Tar det svært tungt

Leiligheten det er snakk om er en kommunal leilighet. Beboeren i leiligheten har bodd i leiligheten siden i fjor høst, men det er ikke kjent om beboeren er offeret eller drapssiktede.

Borettslagslederen er i blokka for å informere beboere om hva som har skjedd. Flere av beboerne i blokka er eldre mennesker som tar hendelsen svært tungt.

Politiet har utover pressemeldingen ikke kommentert saken i dag.

(TV 2/NTB)