Ber 500 personer om å vaske klærne sine:

BBC: Britisk politi fant spor av nervegift på restaurant og pub

Britisk politi har funnet spor av nervegift på restauranten Zizzi og puben Mill den russiske eksagenten Sergej Skripal og datteren Julia besøkte før de kollapset, melder BBC.

STENGT: Politiet sperret av restauranten Zizzy tidligere denne uken. Nå er det funnet spor av nervegift på restauranten. Foto: Reuters/Peter Nicholls
STENGT: Politiet sperret av restauranten Zizzy tidligere denne uken. Nå er det funnet spor av nervegift på restauranten. Foto: Reuters/Peter Nicholls

Ifølge kanalen fant politiet spor av giften under rettsmedisinske undersøkelser.

Opp mot 500 pub- og restaurantgjester oppfordres nå til å vaske både klærne og eiendelene sine grundig som en forholdsregel.

Det som ikke kan vaskes bør pakkes i doble plastikkposer og legges vekk i påvente av ny informasjon.

Det skal være en lav helserisiko, opplyser britiske helsemyndigheter.

Skripal og datteren kollapset to timer etter at de gikk fra restauranten Zizzi i Salisbury søndag forrige uke.

Det er ifølge BBC ingenting som tyder på at noen restaurantgjester har noe med attentatet å gjøre.

Mer enn 250 tjenestefolk fra britisk antiterrorpoliti er i full gang med etterforskningen og mer enn 200 vitner er identifisert. I tillegg blir 240 tekniske bevis undersøkt av politiet.

De undersøker også parkbenken de to ble funnet på, Skripals hjem og gravlunden der Skripals kone og sønn er begravet.

– Jeg vil understreke at antiterrorpolitiet jobber raskt og profesjonelt. Vi bruker enorme ressurser på å sørge for at de har all støtten de trenger for å gjennomføre etterforskningen, sa Storbritannias innenriksminister Amber Rudd lørdag.

Britisk politi har tidligere opplyst at det er fastslått hvilken type nervegift som ble benyttet, men det er ikke kjent hvor den kom fra, hvem som sto bak, hvordan Skripal og datteren ble eksponert for giften eller hva motivet var.

Britiske medier spekulerer i om Russland kan stå bak, noe Kreml avviser.

(TV 2/NTB)