komplett galskap etter holmenkollen skifestival:

Kvinne alvorlig skadet etter å ha fått i seg strøm

HOLMENKOLLEN, OSLO (TV 2): Holmenkollen Skifestival utviklet seg til det komplette kaos da 100.000 mennesker skulle forlate området. Én kvinne er alvorlig skadet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Én kvinne er alvorlig skadet i forbindelse med dagens massekaos i Holmenkollen.

Kvinnen fikk strøm i seg og havnet under T-banen på Voksenlia stasjon. Det ble utført førstehjelp på stedet, og kvinnen ble fraktet til sykehus i ambulansehelikopter til Ullevål sykehus fordi situasjonen i området gjorde at det var vanskelig for nødetatene å komme seg ned fra Holmenkollen.

Politiet er sjokkert: – Helt vanlige folk ville slåss med politiet.

Ytterligere seks personer har fått strøm i seg på samme stasjon. Disse fem, som alle var vektere på stasjonen, blefraktet til legevakten for undersøkelser.

– Det kom personer til for å hjelpe til med å få kvinnen opp fra sporet. Da har de uheldigvis fått i seg strøm, sa operasjonsleder Tor Grøttum til TV 2.

Påkjørsel på Besserud

Tidligere ble det også meldt om at flere personer hadde blitt påkjørt av T-banen på Besserud stasjon, men dette viste seg senere å kun være én person.

Politiet opplyser til TV 2 på stedet at personen som har blitt påkjørt ikke er alvorlig skadet. Vedkommende er sendt til legevakten med sårskader.

I det T-banen skulle til å gå igjen, tok to personer seg på nytt inn på skinnegangen, noe som førte til at det ble besluttet å stenge den igjen en periode.

– Slåss med hverandre og politiet

Rundt klokken 17.15 kom de første meldingene fra politiet om at flere personer rev ned gjerder og sperringer som va satt opp, og sloss med både hverandre og politiet.

– Vi har hatt en del patruljer i området i forbindelse med arrangementet. For ti minutter siden meldte de om fullstendig kaos som involverer store mengder mennesker, sa operasjonsleder Tor Jøkling til TV 2 klokken 17.20.

– Patruljene på stedet melder om både slåssing innbyrdes, og aggressiv oppførsel mot politiet, sa Jøkling.

Mange mennesker på vei ut fra området etter lørdagens skiøvelser i Holmenkollen.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Mange mennesker på vei ut fra området etter lørdagens skiøvelser i Holmenkollen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Klokken 17.40 opplyste politiet på Twitter at det meldes om personer som besvimer i folkemengden, og at det er tendenser til panikk.

Kaoset oppstod både ved Holmenkollen og Frognerseteren T-banestasjoner.

– Komplett galskap

Politiet og brannvesenet omtalte det hele som det komplette galskap.

TV 2s reporter på stedet har snakket med en person som jobber for brann- og redningsetaten, som forteller at han ble kastet snøball etter av tilsynelatende berusede mennesker.

På Twitter skrev politiet klokken 19.20 at det fortsatt var store utfordringer med det store antall mennesker som forsøker å ta seg ned fra Holmenkollen.

– Våre mannskaper melder at alt for mange publikummere er overstadig berusede og svært ufine mot politiet og andre, og ikke følger politiets anvisninger, skrev politiet.

Berusede og frustrerte

Det er foreløpig ikke kjent hva som er foranledningen til kaoset, men vitner forteller til TV 2 at det var mange svært berusede personer og stor trengsel. Mange sprang ut i veien foran biler som var i ferd med å kjøre, og mange adlød ikke politiet og vakter som forsøkte å geleide dem gjennom porter.

Mange mennesker på vei ut fra området etter lørdagens skiøvelser i Holmenkollen. Foto: Marius Husebø Evensen
Mange mennesker på vei ut fra området etter lørdagens skiøvelser i Holmenkollen. Foto: Marius Husebø Evensen

T-banen stanset på grunn av at flere mennesker beveget seg i sporet, og dette førte til enda mer frustrasjon.

– Dreit i sperringene

TV 2 har snakket med Christina Sordal (24) som var til stede i Kollen i dag da kaoset først oppstod.

– Folk begynte å hoppe over sperringene da vi gikk nedover i kø. I begynnelsen klarte politiet å holde folk unna, men fem minutter etterpå bare hoppet de rett inn igjen. Etter hvert var det nesten ikke sperringer igjen, folk bare dreit i det, sier hun.