INSPIRERER: Barnevernsbarnet Callum Lynch har i flere år inspirert barn og unge med sin historie. Nylig fikk han en lapp fra en fremmed som satte han helt ut.
INSPIRERER: Barnevernsbarnet Callum Lynch har i flere år inspirert barn og unge med sin historie. Nylig fikk han en lapp fra en fremmed som satte han helt ut. Foto: Callum Lynch/Twitter

Callum (22) fortalte om den vanskelige barndommen – ble tatt på senga av lapp fra ukjent person

Skotske Callum Lynch (22) blir hyllet for åpenheten om den tøffe bakgrunnen sin, og han ble helt satt ut da en fremmed nylig stakk til ham en knallrosa lapp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som elleveåring ble skotske Callum Lynch (22) plassert i fosterhjem.

Oppveksten hans var langt ifra enkel, og tidligere har 22-åringen fortalt Daily Record at det nye hjemmet var preget av vold, og at han flere ganger ble utvist fra skolen på grunn av dårlig oppførsel.

Etter som årene har gått, har Callum jobbet hardt for å få livet på rett kjøl.

Han har satset hardt på skole, og har blant annet gått på prestisjeskolen Harvard og utdannet seg i markedsføring på Strathclyde University.

Nylig var Callum på kunstmuseum i Glasgows for å hjelpe andre studenter med sine bacheloroppgaver, skriver Daily Mail.

I et foredrag fortalte han om den tøffe oppveksten, og om hvordan han har jobbet for å skape seg et godt liv.

Det Callum ikke visste, var at en fremmed lyttet til alt han fortalte.

«Fortsett å fortelle historien din»

På Twitter forteller han at da foredraget hans var over, kom en person bort til ham og stakk en rosa lapp inn i hånda hans.

Dette stod det på lappen:

«Beklager, men jeg kunne ikke motstå å overhøre deg. Jeg har også bodd i fosterhjem, og jeg ville bare si at du er fantastisk. Vær så snill: Fortsett å fortelle historien din. Jeg synes at du er en genial foredragsholder og aktivist innen dette området. Uansett hva du bestemmer deg for å gjøre, så vit at du fortjener å ha det bra, og pass på deg selv og elsk deg selv. Du er ikke et speilbilde av dine foreldre. Du er deg».

Imponert og sjarmert

Den fremmede personen ga også Callum 15 pund, altså omtrent 160 norske kroner. På lappen skrev personen at han eller hun ikke hadde mer å gi.

– Den mest fantastiske tingen skjedde meg akkurat. Jeg satt på «Gallery of Modern Life» og hjalp noen med bacheloroppgaven sin ved å fortelle om livet mitt i fosterhjem og alt jeg har utrettet siden den gang. Da ga noen meg dette..., skriver han.

Etter at Callum la ut et bilde av lappen på Twitter, blir både han og den fremmede personen hyllet.

«Troen på menneskeheten er betydelig oppladet igjen, takket være deg og denne fantastiske personen. #"VærSnillere», skriver en.

«Wow! Vakkert, enkelt og likevel viktig. Gåsehud aktivert!», skriver en annen.

Under kan du lese flere av reaksjonene:

.