MØTER OFRE: USAs president Donald Trump hilser på Marjory Stoneman Douglas High School-elevene Ariana Klein (t.h) og Carson Abt i Det hvite hus i Washington 21. februar.
MØTER OFRE: USAs president Donald Trump hilser på Marjory Stoneman Douglas High School-elevene Ariana Klein (t.h) og Carson Abt i Det hvite hus i Washington 21. februar. Foto: Mandel Ngan/AP

Samantha (18) fikk telefon fra Trump etter skoleskytingen – nå avslører hun hva han egentlig sa

– Jeg har aldri blitt så lite imponert av en person i mitt liv, sier Marjory Stoneman-offeret Samantha Fuentes (18) etter at Donald Trump (71) ringte henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

USAs president Donald Trump (71) er blitt kritisert for måten han har reagert på skoleskytingen ved Marjory Stoneman Douglas High School i Florida 14. februar.

Da elever og lærere ved skolen forrige uke besøkte Det hvite hus forrige onsdag, hadde Trump med seg en huskelapp som skulle minne ham om å si «jeg hører dere» til de overlevende.

Nå forteller én av de overlevende, Samantha Fuentes (18), hva Trump sa da han ringte henne etter hendelsen.

Fuentes, som ble skutt i begge beina, sier til CNN at samtalen var spesiell.

– Jeg har aldri blitt så lite imponert av en person i mitt liv. Han fikk meg ikke til å føle meg bedre i det hele tatt, sier hun til nettstedet.

UTSKREVET: Samantha Fuentes ble skutt i begge bena, og ble utskrevet fra sykehuset etter ei uke med flere sting, samt en stor blåveis, i ansiktet. Foto: CBS
UTSKREVET: Samantha Fuentes ble skutt i begge bena, og ble utskrevet fra sykehuset etter ei uke med flere sting, samt en stor blåveis, i ansiktet. Foto: CBS

Tenåringen sier at hun savnet ektefølt empati fra presidentens side.

– Jeg tror ikke at han har hatt den samtalen med noen før. Det var tydelig der og da fordi han ikke viste noen form for ekte empati. Det er vanskelig å uttrykke empati når du ikke forstår.

– Sikker på at han diktet det opp

Fuentes sier at Trump kalte skoleskyteren «en syk valp», og at han åtte ganger sa «oh boy, oh boy, oh boy».

– Han sa at han hadde hørt at jeg var en stor fan av ham, og så sa han: «Jeg er en stor fan av deg også». Jeg er ganske sikker på at han diktet det opp.

Offer reagerte på huskelapp

Fuentes' medelev Samuel Zeif (18) talte i Det hvite hus forrige onsdag.

Også han er kritisk til hvordan presidenten oppførte seg i nærheten av ofrene.

Han mener at Trumps huskelapp vitner om hvordan presidenten virkelig er.

– Alt jeg sa, kom rett fra hjertet. Og han måtte skrive ned «jeg hører dere», sier Zeif.

Og:

– Halvparten av møtet hadde han armene i kors. Jeg hadde bare lyst til å si: «Herr president, ikke ha armene i kors». For meg er det det internasjonale tegnet på et snevert sinn. Det er bare et stort «nei».

TALER: Samuel Zeif tok ordet da ofrene møtte presidenten i Det hvite hus i Washington 21. februar.
TALER: Samuel Zeif tok ordet da ofrene møtte presidenten i Det hvite hus i Washington 21. februar. Foto: Reuters

Hyller Trump etter møtet

Meadow Pollack (18) ble skutt og drept under skytingen.

Jentas far Andrew Pollac synes at Trump gjorde en god figur under møtet.

– Han viste oss ikke noe annet enn kjærlighet. Han brydde se virkelig. Han flydde oss inn, han hadde en buss som ventet på oss, han tok seg tid til oss. Han tok med seg bilder av datteren vår som vi hadde med oss, og han sa at han skal se på det hver dag. Han er en vanlig fyr. Jeg hadde ikke vært der hvis jeg ikke trodde at han brydde seg, sa han.