Mannen (43) skal ha ønsket å være innlagt på psykiatrisk avdeling en lengre periode.

Det bekrefter hans forsvarer, Jannicke Keller-Fløystad, til TV 2.

– Min klient var redd for at han ville skade noen, og ba derfor om å få bli innlagt lenge, sier advokaten.

– Hva tenker du om at han kort tid etterpå tar livet av sin mor?

– Det må fylkeslegen svare på, sier Keller-Fløystad.

Hun forteller videre at 43-åringen sa fra til flere personer om at han fryktet for at han ville skade noen om han ble skrevet ut.

Siktede meldte fra

TV 2 har tidligere meldt at mannen ba om hjelp, men ble utskrevet mot sin vilje. Nå er det altså kjent at 43-åringen ble innlagt 10. januar, og utskrevet så sent som 22. januar. Det er mindre enn tre uker fra dagen han er mistenkt for å ha drept sin mor.

Det var lørdag 10. februar at politiet rykket ut til et dødsfall i en leilighet på Landås i Bergen. Det var den nå drapssiktede 43-åringen som meldte fra.

Da politiet ankom ble det fastslått at den døde personen var en 70 år gammel kvinne. Kvinnen var moren til den siktede.

TV 2 har vært i kontakt med Helse Bergen i etterkant av Keller-Fløystads nyeste uttalelser. Kommunikasjonsdirektør i Helse Bergen, Erik Vigander, sier han ikke kan kommentere saken.

Tidligere har Helse Bergen ved spesialrådgiver Therese Trandem bekreftet at den siktede har vært i behandling ved Divisjon psykisk helsevern i Helse Bergen.

Politiet ønsket full isolasjon

Mandag 12. februar ble det avholdt fengslingsmøte. Der ble det klart at 43-åringen skal sitte fire uker i fengsel, med to ukers brev- og besøkskontroll, mens politiet etterforsker saken.

Politiet begjærte i utgangspunktet fire ukers fengsling i full isolasjon, men fikk ikke gjennomslag for dette. Den siktedes forsvarer, Jannicke Keller-Fløystad, har uttalt til TV 2 at hun mener det er hårreisende at politiet mente hennes klient skulle sitte fire uker i isolasjon, når han hele veien har forklart seg overfor politiet.

Politiadvokat Ørjan Ogne har bekreftet overfor TV 2 at den siktede har forklart at drapsvåpenet var en øks. Det var den siktede som pekte ut hvor drapsvåpenet befant seg.

Ogne har uttalt at politiet opplever at 43-åringen har snakket sant i sin forklaring. Politiet har ikke villet kommentere hva de mener den siktedes motiv kan ha vært.