SISTE: Klokken 15 opplyser politiet at personell fra forsvaret har detonert håndgranaten på stedet. Politiet er i ferd med å oppheve alle sperringene.

Meldingen om hångranaten kom rundt klokken 11.40 og store politistyrker rykket ut. Parkeringsplassen og veien forbi legevakten ble sperret av, mens ansatte og besøkende fikk beskjed om å holde seg innendørs.

– Vi har fått beskjed om at det er funnet en håndgranat. Politiet har anmodet Forsvaret om bistand, og personell med eksplosivbakgrunn tar seg av dette, bekrefter pressetalskvinne for Forsvarets operative hovedkvarter (FOH), Elisabeth Eikeland, overfor TV 2.

Solheimsgaten i Bergen ble sperret av etter det politiet beskrev som en mistenkelig gjenstand.

– Vi har bedt om bistand fra Forsvaret, for å få hjelp til å undersøke gjenstanden, fortalte operasjonsleder Bjarte Rebnord ved Vest politidistrikt til TV 2 onsdag ettermiddag.

Legevaktsjef Torbjørn Hiis Bergh forteller til TV 2 at alle utganger ble stengt da beskjeden om at det var funnet en håndgranat kom.

– Vi satte vakter på alle dører og ga beskjed på høyttaleranlegget om at ingen fikk forlate bygget og at man ikke skulle være nær vinduene, sier Hiis Bergh til TV 2.

– Vi skal få fjernet granaten så fort som bare mulig, sier politiets innsatsleder på stedet like etter klokken 13.

Samtidig ble det klart at hovedinngangen på legevakten, som var stengt rundt en time, var åpnet igjen og at bare deler av parkeringsplassen hvor håndgranaten ble funnet er sperret av.

På et tidspunkt ble også inngangsdørene til nærliggende bedrifter stengt, men det ble ikke iverksatt evakuering fra noen bygg.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • E-post: tips@tv2.no
  • Fra utlandet: +47 915 02255