Det var en lavmælt Trond Giske som tirsdag deltok på det første møtet i sin nye komité, Stortingets familie- og kulturkomité.

Dette er første gang Giske har møtt på Stortinget siden han for over seks uker siden ble sykmeldt, etter flere varsler mot ham om seksuell trakassering og upassende oppførsel.

– Det føles viktig å være på jobb igjen. Jeg har vært sykmeldt lenge, og det er viktige oppgaver å ta fatt på, både for velgerne i Trøndelag, for partiet, og for den viktige komiteen jeg skal sitte i, sier Giske til TV 2.

Ny hverdag i familie- og kulturkomitéen

Den tidligere nestlederen startet dagen på Stortinget med et møte inne på kontoret til stortingskollega Anette Trettebergstuen og flere andre.

Fra å være finanspolitisk talsperson for Ap og medlem av partiets sentralstyre, er Giske menig medlem av familie- og kulturkomiteen. Det betyr også at han har skiftet kontor fra den gamle stortingsbygningen til et bygg i Tollbugata.

Senere på dagen deltok Giske i sitt første komitémøte på sitt nye arbeidsområde. Det er en komité hvor han tidligere har ledet arbeidet på vegne av Arbeiderpartiet.

– Jeg satt i komiteen da vi fikk til barnehageforliket, kulturløftet og andre store ting, og det håper jeg vi får til nå også, sier Giske.

– Du skal også behandle saker om seksuell trakassering. Hvordan blir det?

– Jeg tror vi får vente med intervjuene til jeg har kommet inn i sakene, svarer Giske.

Beklaget

Lørdag gjorde Giske politisk comeback på Folkets Hus på Gjølme i Orkdal, i anledning stiftelsesmøtet av nye Orkland Ap. Der beklaget han og unnskyldte oppførselen sin, som førte til at han trakk seg som nestleder.

– Jeg kan ikke stå her uten å si noe om den siste tiden, og derfor er jeg nervøs for denne talen. Det er vanskelig å snakke om, og jeg håper dere forstår at jeg er lei meg, sa Giske under møtet.

Han sa han var lei seg for folk som hadde hatt det vondt, og for hvordan saken hadde rammet hans nærmeste.

– Jeg er lei meg for at jeg ikke har vært bevisst nok på min rolle og min makt i sosiale sammenhenger. Jeg har gjort feil, og jeg sier unnskyld. De som har fortalt om det, også mot meg, fortjener respekt for sitt mot, sa Giske.