Den siste tiden har Holmlia i Oslo vært preget av flere alvorlige voldshendelser. 7. februar ble en mann skutt, og tidligere i januar ble to menn knivstukket.

Begge skjedde i det samme område på Holmlia.

I en kronikk publisert på NRK ytring dagen etter skytingen krevde sogneprest i Holmlia menighet, Silje Kivle Andreassen tiltak.

Krever svar

– De forteller oss at de hører hva vi sier, og at Holmlia og hele bydelen har flere utfordringer. Når situasjonen ikke har blitt noe bedre, men heller verre så er det naturlig at vi møtes igjen, sa den engasjerte presten til TV 2 forrige uke.

Og tirsdag kveld skal politi, politikere og befolkningen treffes til folkemøte på Holmlia. Presten mener det er viktig for befolkningen å få svar på om de trenger å være redde eller ikke.

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap) skal delta på møtet tirsdag. Han sier at de siste ukers hendelser er fullstendig uakseptable.

– Både knivstikkingen og skytingen er grov kriminalitet som vi trenger politiet til å rydde opp i. Det var bevilget 30 millioner kroner, øremerket til politiet i disse områdene, og jeg forstår at beboerne på Holmlia etterlyser tiltak, sier Johansen.

Han omtaler voldsutviklingen på Holmlia som svært bekymringsfull.

Langt fra ferdig

– Vi hadde en lignende utvikling blant B-gjengen i Groruddalen, men det var først når det var skyting på Aker Brygge at det ble tatt skikkelig tak. Politiet gikk grundig til verks og fikk revet opp dette miljøet, men jobben er langt i fra gjort. Nå trenger vi en koordinert, sterk politiinnsats, sier Johansen til TV 2.

Etter omfattende omorganisering i politiet, mener Johansen at det nå er viktig å komme tilbake til det praktiske arbeidet.

– Det er mye som skal gjøres, både når det kommer til forebyggende arbeid, på organisert kriminalitet og ikke minst på tilstedeværelse slik at de som bor der skal føle seg trygg, sier han.

To dager etter den dramatiske skyteepisoden møtte TV 2 ekteparet Gry og Harald Mikalsen. De bor like ved der både skytingen og knivstikkingen fant sted og er bekymret over voldsutviklingen.

– Det er helt sykt. Før i tiden var det snakk om å gi hverandre en ørefik, men nå begynner de å bruke våpen. Vi vet ikke hva som skjer, men vi frykter det kan være snakk om et hevnoppgjør, forklarer ekteparet.