Mandag var det fengslingsmøte for 43-åringen som er siktet for drapet på en 70 år gammel kvinne i Landås i Bergen kommune.

Politiet har bekreftet at kvinnen, som ble funnet død i en leilighet lørdag kveld, er moren til den drapssiktede.

Uenig i isolasjon

Politiadvokat Ørjan Ogne bekrefter overfor TV 2 at den siktede har forklart at drapsvåpenet var en øks. Den var den siktede som tok kontakt med politiet, og som pekte ut hvor drapsvåpenet befant seg.

Så langt opplever politiet at 43-åringen har snakket sant i sin forklaring. Politiet vil ikke kommentere hva de mener den siktedes motiv kan ha vært.

Politiet begjærte fire ukers fengsling i full isolasjon, men dette fikk de ikke gjennomslag for. Politiet i Bergen fikk derimot medhold i påstanden om at siktede skal fengsles i fire uker. To av disse skal være med brev og besøkskontroll.

Den siktedes forsvarer, Jannicke Keller-Fløystad, sier til TV 2 at hun mener det er hårreisende at politiet mente hennes klient skulle sitte fire uker i isolasjon, når han hele veien har forklart seg overfor politiet.

Motvillig utskrevet

Søndag skrev TV 2 om at den drapssiktede tidligere har blitt utskrevet fra psykiatrisk behandling mot sin vilje.

– Han ba om hjelp, men ble skrevet ut, det mener han var feil, sa Keller-Fløystad.

Et sentralt tema i saken er mannens psykiske helse, og hvorvidt han var tilregnelig i øyeblikket politiet mener han drepte sin mor.

– Vi kan bekrefte at han har vært til behandling ved Divisjon psykisk helsevern i Helse Bergen, sa spesialrådgiver Therese Trandem ved kommunikasjonsavdelingen i Helse Bergen til TV 2 søndag. Trandem påpeker at hun ikke kan si noe utover dette på nåværende tidspunkt.