Politiet slo til på to adresser i Bergen og Askøy og pågrep elleve rumenske statsborgere, åtte i Bergen og tre på Askøy, melder NRK.

– Vi mistenker at jenta ble transportert til Norge med det formålet å utnyttes til prostitusjon. Siden hun er en mindreårig, blir de siktet for grov menneskehandel, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen i Vest politidistrikt.

– Vi har en formening om hvem som har fraktet jenta og hvem som var med i følget til Bergen. Andre er mistenkt for å ha roller knyttet til å ha huset en mindreårig som skulle utnyttes, opplæring i prostitusjon og lignende, sier politiadvokaten.

Det er både tiggere og prostituerte blant de pågrepne.

«Lykkelandet»

Ifølge NRK er adressen som politiet aksjonerte mot i Bergen knyttet til et rumensk kriminelt miljø som ble omtalt som et av de mest sentrale i NRK Brennpunkts dokumentar «Lykkelandet». Personene som ble pågrepet lørdag, er en del av det samme nettverket, men er stort sett ukjente for politiet.

De siktede skal fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.

Christoffersen sier det er grunn til å tro at flere av de siktede etter hvert vil bli sjekket ut av saken. Samtidig utelukker ikke politiet at det kan komme flere pågripelser.

(NTB)

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • E-post: tips@tv2.no
  • Fra utlandet: +47 915 02255