Politiet i Nordland melder på Twitter at et småfly har styrtet ved flyplassen i Svolvær, og havnet i sjøen.

Hovedredningssentralen i Nord-Norge og politiet i Nordland ble varslet om hendelsen klokken 20.35 søndag kveld.

Det var personell på flyplassen som først oppdaget ulykken.

Det ble raskt satt i gang redningsaksjon med flyplassens redningsbåt, redningsskøyta Sundt Flyer, et ambulansehelikopter fra Evenes og en Sea King fra Bodø.

– Redningsskøyta Sundt Flyer har funnet to personer i sjøen, og transporterer dem inn til Svolvær, hvor ambulansehelikopter og Sea King venter, opplyser Frode Iversen ved Hovedredningssentralen i en pressemelding.

To personer omkom

Det var klokken 20.48 at flyplassens redningsbåt lokaliserte vrakgods og to personer i sjøen. Det skal kun ha vært to personer om bord i flyet.

Lofotposten får bekreftet av innsatsleder Line Lysvoll i svolværpolitiet at to personer har omkommet etter styrten. Litt etter klokken 22 bekreftes dette også av politiet på Twitter.

Politiet jobber med å få bekreftet identiteten på de to omkomne som er hentet opp av vannet, samt å få kontakt med pårørende. De har foreløpig ingen opplysninger om hva som forårsaket ulykken.

Politiet har opplysninger om at småflyet kom fra Tromsø til Svolvær tidligere søndag, og at ulykken inntraff når flyet skulle returnere til Svolvær lufthavn.

HENTET OPP: To personer ble hentet opp av sjøen av redningsskøyta Sundt Flyer. Ifølge Lofotposten omkom to personer. Foto: Andre Juvik Eilertsen
HENTET OPP: To personer ble hentet opp av sjøen av redningsskøyta Sundt Flyer. Ifølge Lofotposten omkom to personer. Foto: Andre Juvik Eilertsen

– En tragedie

Pressetalsmann Lasse Vangsten i Avinor sier til Lofotposten at Avinor rutinemessig har varslet Luftfartstilsynet, som i sin tur har alarmert Havarikommisjonen.

– Vi stiller med alt tilgjengelig personell lokalt ved behov i arbeidet videre, sier han.

Tromsø flyklubb bekrefter overfor Nordlys at det var to av deres medlemmer som omkom i flystyrten. Flyet var av typen Piper PA28.

– Det er en tragedie. Vi er sterkt preget av dette nå, sier Yngve Johnsen, leder i Tromsø flyklubb.

Klubben har åpnet dørene i klubbhuset for alle medlemmene søndag kveld, slik at de som vil kan møtes der.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • E-post: tips@tv2.no
  • Fra utlandet: +47 915 02255