Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mellom 80 og 100 mennesker rundt om i Tyskland har omkommet på grunn av farlige onani-metoder, skriver tyske The Local.

Den vanligste dødsårsaken er mangel på luft, i forbindelse med folks søken etter større nytelse. I mange av tilfellene er det benyttet en eller flere gjenstander som også skal øke nytelsen.

Det er den tyske rettsmedisineren Harald Voss som anslår hvor mange som hvert år dør som følge av onani. Voss har uttalt at det for hver million av innbyggere, forekommer rundt ett eller to tilfeller hvert år.

Med godt over 80 millioner innbyggere i Tyskland, betyr det at over 80 personer årlig dør etter farlig onanering i landet.

Julelys på niplene

Rett før nyttår ble en mann funnet død i en kjeller i Hesse, hvor dødsårsaken ble fastslått til kvelning. Mannen hadde på seg kjetting rundt om på kroppen, også rundt halsen. Det var ingen tegn på ytre vold, og det antas at han døde etter en ulykke i forbindelse med onaneringen.

Fenomenet med å kvele seg selv under onanering kalles asfyxiofili. Når personen død som følge av asfyxiofili, kalles det gjerne et autoerotisk dødsfall. Rettsmedisiner Voss tror det i tillegg til hans beregninger, finnes store mengder av tilfeller hvor folk dør av onani, som aldri blir rapportert inn.

– Slektninger som finner liket etter en slik død, fjerner noen ganger gjenstander fordi de føler stor skam, sier Voss.

Rettsmedisineren gir et eksempel på et tilfelle der en mor i Halle fant sønnen livløs med julelys festet til brystvortene. Selv om lysene var bevismateriale, fjernet moren dem før nødetatene kom til stedet.

Under obduksjonen ble Voss overrasket over at mannen hadde brennmerker på kroppen, men forstod sammenhengen da moren forklarte hva hun hadde gjort.

– Risikoen er undervurdert

Eksempler på ting som kan tyde på et autoerotisk dødsfall, er pornografiske bilder, et speil i rommet, en plastikkpose over hodet, tau eller andre måter å binde fast seg selv på, om personen er naken, om personen var alene i rommet og om personen ikke har etterlatt seg noe brev.

Det er for det meste menn som dør etter farlig onani, men det er også et par tilfeller med kvinner. Mellom 1983 og 2003 ble det rapportert inn 40 autoerotiske dødsfall i den nordlige delen av Tyskland, og da var alle ofrene menn mellom 13 og 79 år.

Voss mener risikoen som er knyttet til slike metoder er undervurdert, og sier at det å miste bevisstheten kan skje raskere enn folk tror.

To kjente personer har mistet livet hvor man har mistenkt autoerotiske dødsfall. Den amerikanske skuespilleren David Carradine ble funnet kvalt i 2009, mens INXS-sangeren Michael Hutchence ble funnet kvalt i et hotellrom i 1997.