Fredag ettermiddag ble en hovedgate i Brussel sperret av etter at et EØS-kontor i byen mottok en konvolutt med hvitt pulver.

Postet til EØS-kontor

– Jeg kan bekrefte at vi mottok et brev med hvitt pulver som var adressert til vårt kontor, sier fungerende kommunikasjonsjef ved kontoret, Miriam Dahl til TV 2.

EØS-midlenes sekretariat står for den daglige forvaltningen av EØS-midlene på vegne av de tre giverlandene Norge, Island og Liechtenstein.

Det er omlag 60 ansatte fra 18 nasjoner på kontoret. Flere av dem er nordmenn.

Fire personer utsatt

Fire personer kom i kontakt med konvolutten. Dahl kan ikke uttale seg om disse var norske.

– Nødetatene kom til stedet, og de fire personene som var i nærheten eller i kontakt med konvolutten ble tatt hånd om av relevante etater, opplyser Dahl.

Det er uklart om personene var i kontakt med konvolutten eller selve pulveret. Etasjen der konvolutten ble funnet ble evakuert og undersøkt av aktuelle nødetater.

Ifølge belgiske Bruzz har stoffet blitt testet for radioaktivitet og sendt til analyse.

Miltbrannfrykt

Alarmen går hver gang det blir oppdaget brev med hvitt pulver, fordi miltbrann-bakterier (anthrax) i form av hvitt pulver har vært brukt i terroraksjoner. Som regel viser det seg imidlertid å være ufarlig pulver som er sendt.

De som smittes av miltbrannbakterien dør hvis de ikke får behandling. I USA døde fem personer og 17 ble syke etter å ha mottatt miltbranninfiserte brev i 2001.