HJELP PÅ TV: Danske Tina ble forrige uke en av Danmarks mest omtalte personer etter å ha stilt opp i «Luksusfellen». I bakgrunnen ser du hennes gode venninne Henriette.
HJELP PÅ TV: Danske Tina ble forrige uke en av Danmarks mest omtalte personer etter å ha stilt opp i «Luksusfellen». I bakgrunnen ser du hennes gode venninne Henriette. Foto: TV 3

Tina (28) lurte «Luksusfellen»-seerne trill rundt – nå avslører hun den egentlige årsaken til pengeproblemene

Den danske 28-åringen Tina blir hetset etter at hun fortalte at hun var i dyp gjeld på grunn av cola og junkfood. I virkeligheten var det narkotikagjeld som hadde skylden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige uke vakte 28 år gamle Tina fra enorm oppsikt da hun stilte opp i danske «Luksusfellen» og fortalte om sitt forbruk av junkfood og cola.

28-åringen har fått hard medfart i sosiale medier, og hun har fått flere hundre henvendelser fra folk som mener hun kan takke seg selv for pengeproblemene.

Nå viser det seg at det ikke var cola og fastfood som var årsaken til at småbarnsmoren var i dyp gjeld – og med den nye avsløringen vekker hun enda større oppsikt.

BT skriver at i programmet fortalte Tina, som er student, at hun hadde tatt opp et forbrukslån på 100.000 danske kroner, og at hun hadde endt opp med en gjeld på 700.000 danske kroner.

Hun fortalte at hun brukte minst 12.000 danske kroner i måneden på junkfood og cola. Siden hun får utbetalt rundt 20.000 kroner i måneden, lever hun på fattigdomsgrensa.

Banket opp på grunn av narkogjeld

Nå står Tina frem og forteller at det er narkotika som er årsaken til pengeproblemene.

– Eksmannen min hadde et kjempemisbruk, og all den junkfooden og colaen er et symbol på narkogjeld. Jeg har også selv hatt et misbruk, men det stanset da jeg fikk barn, sier hun til nettstedet.

Og:

– Jeg måtte ta opp mange lån på grunn av ham fordi han skyldte mange penger. Folk kom og banket ham opp på grunn av gjelden.

Tina forteller sannheten om pengeproblemene sine for å slippe flere stygge kommentarer om cola- og junkfood-forbruket sitt.

– I programmet virker det som om jeg har mange penger og lever i luksus. Jeg har levd på ingenting, og har hatt det jævlig i mange år. Det er ikke den historien som har kommet frem, sier hun.

Lurte ekspertene

Videre forteller Tina at ekspertene i det populære TV-programmet først ikke fikk vite at gjelden hennes skyldtes eksmannens narkogjeld.

Dette forklarer hun med at hun ikke ønsket å henge ut eksmannen i programmet.

– Jeg trodde ikke at økonomien min var såpass dårlig. Jeg innbilte dem at gjelden min skyldtes mat og sånn, sier hun nå.

FÅR RÅD: Tina lytter til «Luksusfellen»-ekspert Kenneth Hansen i programmet. Foto: TV3
FÅR RÅD: Tina lytter til «Luksusfellen»-ekspert Kenneth Hansen i programmet. Foto: TV3

Hun påstår at hun iløpet av innspillingperioden fortalte ekspertene sannheten om narkogjelden, men at produksjonsselskapet ikke ønsket å ha med historien av hensyn til eksmannen.

Til tross for at Tina føler seg helt feil fremstilt i programmet, angrer hun ikke på at hun stilte opp. Hun sier at hun fortsatt er glad for å ha fått hjelp.

– Jeg er lei meg for måten jeg ble fremstilt på, og for de mange stygge kommentarene jeg får på Facebook. På den andre siden har jeg fått kontroll på økonomien nå. Det var åpenbart det som skulle til for at jeg kunne få rettet den opp, sier hun.

Ville skåne ekskjæresten

Produksjonsselskapet MTG sier til BT at de ble opplyst om Tinas historie – men først da innspillingen var nesten ferdig.

– I slutten av opptaksfasen sa Tina til slutt at hun også hadde hatt noen utgifter i forbindelse med ekskjæresten. Da ekskjæresten ikke er en del av programmet, og det var så sent i opptaksfasen, valgte vi å ikke ta det med i programmet. Dette endrer ikke på det store dokumenterte forbruket hun har hatt av blant annet cola og fastfood, sier selskapets kommunikasjonssjef Mette Barnes.