Finansministeren ble kåret til årets homobestevenn under GayGalla 2018 på Chateau Neuf i Oslo.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Finansministeren ble kåret til årets homobestevenn under GayGalla 2018 på Chateau Neuf i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

– Frp har vært for strenge i homopolitikken

Siv Jensen sier Frp har hatt en for streng homopolitikk. Selv har hun alltid vært for at homofile skal få gifte seg.

– Jeg er veldig glad for at mange i Frp har erkjent at vi har vært litt i overkant strenge tidligere, sier partileder Siv Jensen.

Personlig har Frp-lederen alltid vært for at homofile skal få lov til å inngå ekteskap, men har som tillitsvalgt i Frp valgt å være lojal mot partiets politikk.

– Som partileder skal du forvalte de vedtak som partiet til enhver tid har, hvis ikke så hadde jeg ikke gjort jobben min.

Det har resultert i at Siv Jensen stemte nei, da den kjønnsnøytrale ekteskapsloven ble vedtatt i Stortinget.

Stemte nei til bestevennens ekteskap

I 2010 fikk Siv Jensen kritikk for at hun som partileder ville oppheve ekteskapet, som bestevennen og dragartisten Terje Schrøder inngikk med sin Paolo.

I TV 2 -programmet SNAKK med Linn Wiik denne uken stiller Siv Jensen opp med sin homofile bestevenn.

– Jeg har alltid vært stolt av det Terje har gjort,og ihvertfall ikke skammet meg over det. Jeg har aldri vært redd for å vise meg med ham, hverken i drag eller i vanlige klær.

– Du har ledet et parti som ikke ikke alltid har hatt den mest homovennlige politikken. Har det vært vanskelig når du selv har vært for homofilt ekteskap?

– Nei, sånn er det å være partileder. Men jeg er veldig komfortabel med at vi har hatt en god utvikling de senere årene, sier Jensen som er tydelig fornøyd med at Frp har snudd i synet på homofiles rettigheter til å gifte seg og til å adoptere barn.

Siv Jensen og Terje Schrøder i bryllupsvals, da sistnevnte giftet seg i 2010.
Siv Jensen og Terje Schrøder i bryllupsvals, da sistnevnte giftet seg i 2010. Foto: Tor Lindseth

– Det er veldig mange i Frp i dag som har en homofil legning. De skal føle seg velkommne i partiet, slår Jensen fast.

Glad for homo-pris

I TV 2-programmet kommenterer Siv Jensen også kritikken som har kommet etter at hun lørdag mottok prisen «årets homovenn» på Gaygallaen.

– Jeg ble veldig glad for å få den.

Flere profilerte homofile har kritisert tildelingen, fordi Fremskrittspartiet har en historie med lite homo-vennlig politikk.

Jensen sier de som kjenner henne vet at hun ikke bryr seg om hva slags legning folk har.

– Det er alltid noen som synes at det ikke er fortjent. Jeg ble veldig beæret, jeg syntes det var veldig hyggelig, og satt veldig pris på det.