Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har etterforsket saken i lang tid og de to mennene ble pågrepet i England i fjor høst, bekrefter politiadvokat Knut Meek Corneliussen i Møre og Romsdal politidistrikt overfor TV 2.

De to mennene ble denne uka utlevert til Norge og fremstilt for varetektsfengsling i Romsdal tingrett i går ettermiddag.

De er siktet for flere tilfeller av voldtekt av en mindreårige jente som var under 16 år på gjerningstidspunktet samt en jente over den seksuelle lavalder.

Grove overgrep

Voldtektene skal ha skjedd på en campingplass i en kommune i Romsdal sommeren 2015, men ble ikke anmeldt før i januar i fjor. Siden den gang har politiet gjennomført en omfattende etterforskning som ledet til etterlysning gjennom Interpol. Kort tid etter ble de to pågrepet i London 1. august i fjor.

– Jeg ønsker ikke uttale meg om nasjonaliteten til de to siktede, men de har hatt opphold i England, sier Corneliussen.

Ifølge kjennelsen fra Romsdal tingrett er de to mennene rumenske statsborgere som har vært bosatt i England. Ifølge opplysninger TV 2 har fått, skal de to ha hatt sommerjobb i Norge da overgrepene skal ha skjedd.

– De to fornærmede har forklart at de har blitt utsatt for grove seksuelle overgrep som er beskrevet i siktelsen, går det frem av kjennelsen.

Nekter straffskyld

De to fornærmede er venninner.

– Det er imidlertid ikke holdepunkter i saken for å tro at de to fornærmede i saken har snakket sammen i den hensikt å påføre siktede straff for seksuelle overgrep han ikke har begått, heter det i fengslingskjennelsen.

De to mennene har vært i lange avhør hos politiet i Molde, men erkjenner ikke straffskyld.

– Vi mener det er en tynn siktelse basert på et utilfredstillende grunnlag, sier forsvarerne Anniken Killingstad og Sidra Bhatti i advokatfirmaet Rogstad AS i Oslo til TV 2.

Forsvarerne bekrefter at de to siktede er brødre, begge småbarnsfedre bosatt i London.

Som følge av at de gikk lang tid før saken ble anmeldt, bekrefter politiet at de ikke sitter på tekniske spor som knytter de to mennene til voldtektene.

– Jeg ønsker ikke å uttale meg om det foreligger andre bevis i saken, sier politiadvokaten.

Politiet ønsker heller ikke kommentere hvorfor det gikk lang tid fra voldtekten skal ha funnet sted til saken ble anmeldt.

De to siktede er varetektsfengslet i fire uker og politiet begrunner kravet med både unndragelsesfare og fare for bevisforspillelse.

– Vi har ikke tatt stilling til om fengslingskjennelsen skal ankes, opplyser forsvarerne til TV 2.