I KAMP FOR SØNNEN: Katie Price snakket tirsdag til britiske politikere under en høring i det britiske parlamentet. Her er hun avfotografert med sin autistiske og blinde sønn Harvey (15).
I KAMP FOR SØNNEN: Katie Price snakket tirsdag til britiske politikere under en høring i det britiske parlamentet. Her er hun avfotografert med sin autistiske og blinde sønn Harvey (15).

Tidligere glamourmodell forsvarer sønnen – ber politikere straffe nettmobbere

Den tidligere britiske modellen Katie Price har fått nok av mobberne som hetser sønnen på internett. Nå krever hun en ny lov i Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun har lagt bak seg tiden som lettkledd glamourmodell. Nå bruker fembarnsmoren Katie Price tiden på å kjempe for sin autistiske og blinde sønn Harvey (15) og andre som opplever å bli trakassert på nettet.

Tirsdag talte hun, med sin mor Amy ved sin side, til britiske parlamentsmedlemmer med et mål om å få et lovverk som gjør det mulig å straffeforfølge nettmobbere.

– Han blir mobbet for sin hudfarge og for sin størrelse. Jeg tror de tenker at han er et lett mål. Men jeg er hans stemme. Jeg er her og jeg skal beskytte ham, sa Price til politikerne, skriver Daily Mail.

Ifølge den britiske avisen ønsker hun en lov hun kaller «Harveys lov».

Sønnen Harvey har en rekke diagnoser, blant dem autisme. Hun er lei av at sønnen blir gjort til narr i sosiale medier uten at det kan stoppes. Price sier hun gjentatte ganger har kontaktet politiet, som har uttrykt at de er maktesløse på grunn av manglende lovhjemmel til å gjøre noe.

– De sa at det ikke var lover å tiltale dem med. Det må snart komme til et punkt der vi sier at dette er kriminelle handlinger, sa Price til parlamentsmedlemmene som hadde invitert henne til en høring.

Den tidligere modellen forteller at av alle hennes fem barn, er det bare Harvey som blir utsatt for mobbingen. Harveys bestemor fortalte politikerne hvordan hele familien blir preget av trakasseringen.

– Da dette begynte å skje med Harvey, og fordi jeg vet at han er så harmløs og ikke kan forsvare seg selv, gjorde det meg så sint. Det påvirker oss alle, sa Amy.

Katie Price hadde før møtet med politikerne samlet 220.000 signaturer i et opprop for å få en lovendring rundt nettmobbing.

Flere av politikerne gav etter møtet med Price uttrykk for at hennes og sønnens historie hadde gjort sterkt inntrykk.

– Det var sjokkerende å høre om det hennes sønn Harvey har lidd under, men rørende å få se kjærligheten, omsorgen og stoltheten Katie og hennes familie viser overfor ham, skrev Steve Double, ett av parlamentsmedlemmene, på twitter etter møtet.