Russland: Nedskutt pilot tok sitt eget liv for å ikke bli tatt

Den russiske flygeren som ble skutt ned over Syria i helgen, tok sitt eget liv og ble ikke drept av opprørere, opplyser forsvarsdepartementet i Moskva. 

SKUTT NED: Dette bildet viser flyvraket etter det russiske jagerflyet som ble skutt ned lørdag.Foto: AFP/OMAR HAJ KADOUR
SKUTT NED: Dette bildet viser flyvraket etter det russiske jagerflyet som ble skutt ned lørdag.Foto: AFP/OMAR HAJ KADOUR

Det russiske kampflyet ble skutt ned over Idlib-provinsen lørdag, men flygeren greide å skyte seg ut av cockpit før flyet traff bakken.

Ifølge Rami Abdulrahman i den syriske eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights ble flygeren deretter tatt til fange og senere drept av opprørere.

En opprørskilde i Idlib hevdet at flygeren ble skutt og drept etter å ha åpnet ild med en pistol mot opprørere som forsøkte å ta ham til fange.

Forsvarsdepartementet i Moskva hevder at begge versjoner er uriktige og opplyser at flygeren Roman Filippov tok sitt eget liv ved å utløse en granat.

– Alvorlig såret, da opprørerne bare var noen titall meter unna, sprengte han seg med en granat. Hans død var et tungt tap for det russiske flyvåpenet, heter det i en kunngjøring.

– For sin tapperhet og sitt heltemot har det russiske forsvarsdepartementet utnevnt Roman Filippov til Helt av den russiske føderasjon, heter det videre.

(©NTB)