FRIER: California-kvinnen Rebekah Helena Martinez smiler på det offisielle «Ungkaren»-pressebildet. I den populære TV-serien kaller hun seg «Bekah M.» og oppgir at hun er barnepike.
FRIER: California-kvinnen Rebekah Helena Martinez smiler på det offisielle «Ungkaren»-pressebildet. I den populære TV-serien kaller hun seg «Bekah M.» og oppgir at hun er barnepike. Foto: ABC

Rebekah (22) ble meldt savnet i hele USA – dukket plutselig opp i «Ungkaren»

Rebekah Helena Martinez (22) ble meldt savnet i november i fjor, men en observant TV-seer avdekket hvor California-kvinnen egentlig hadde gjort av seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I slutten av november ble Rebekah Helena Martinez (22) meldt savnet i hele USA, etter at moren hennes hadde forsøkt å komme i kontakt med henne i nærmere ei uke.

Nå har hun blitt funnet – og dét på et helt spesielt sted: På TV, og da i den populære realityserien «The Bachelor», som på norsk kalles «Ungkaren».

New York Daily News skriver at det var en oppmerksom TV-titter som kjente igjen Rebekah etter å ha sett på bilder av savnede personer i distriktet.

Det var 18. november at Rebekah ble oppført i et offentlig savnet-register, etter at hun sist ble sett 12. november.

SAVNET: Slik så bildet som ble brukt for å etterlyse Rebekah ut. Foto: Politiet
SAVNET: Slik så bildet som ble brukt for å etterlyse Rebekah ut. Foto: Politiet

Hun ble meldt savnet av moren, som fryktet at det hadde inntruffet datteren noe alvorlig.

I stedet hadde altså Rebekah dratt for å delta i «Ungkaren» for å sammen med 29 andre kvinner kjempe om gunsten til den 36 år gamle rallysjåføren Arie Luyendyk Jr.

«Vent litt. Hun ser så kjent ut»

Torsdag publiserte North Coast Journal en artikkel på Facebook-siden sin om savnede personer i Humboldt County, og spurte om leserne kjente igjen personene som var avbildet.

Amy Bonner O’Brien kjente umiddelbart igjen Rebekah fra den siste sesongen av «The Bachelor», som begynte på amerikanske TV-skjermer i januar.

PÅ DATE: Rebekah kjemper om Arie Luyendyk Jr. sin gunst i realityserien. Foto: ABC
PÅ DATE: Rebekah kjemper om Arie Luyendyk Jr. sin gunst i realityserien. Foto: ABC

– Jeg bare scrollet gjennom de 35 savnede personene, og jeg kjente igjen noen av dem fra nyhetene. Da jeg kom til henne, tenkte jeg bare: «Vent litt. Hun ser så kjent ut, og jeg tenkte umiddelbart på Ungkaren'», sier hun til SFGate.

Amy tipset North Coast Journal, som kontaktet politiet i Humboldt County.

Det skulle vise seg at Rebekah flere ganger hadde vært aktiv på både Instagram og Twitter etter at hun ble meldt savnet, og at hun noen uker før «forsvinningen» varslet sine følgere om at hun kom til å bli borte fra sosiale medier en periode.

Samme dag kunne myndighetene bekrefte overfor nettstedet at de hadde pratet med Rebekah, og at alt stod bra til med henne.

– Jeg snakket akkurat i telefonen med Rebekah. Det er snakk om den samme personen. Hun har blitt fjernet fra savnetlista, sier politiets talsperson Samantha Karges til North Coast Journal.

KJEMPER OM UNGKAREN: Slik blir Rebekah presentert på «Ungkaren» sine nettsider. Foto: Skjermdump
KJEMPER OM UNGKAREN: Slik blir Rebekah presentert på «Ungkaren» sine nettsider. Foto: Skjermdump

Marihuanaplantasje var dekkhistorie

Før hun forsvant, skal Rebekah ha fortalt moren at hun dro for å jobbe på en marihuanaplantasje i Humboldt County.

Det ingen altså visste, var at Rebekah i stedet reiste for å delta i «Ungkaren».

Ifølge «Ungkaren» sine nettsider, kaller hun seg «Bekah M.» i programmet, og hun oppgir at hun er fra Fresno og jobber som barnepasser.

Liker ikke savnet-bildet

Etter at flere amerikanske medier har skrevet om savnede Rebekah som dukket opp i «Ungkaren», har 22-åringen lagt ut en melding på Twitter-siden sin.

I meldingen gjør hun narr av bildet som ble brukt i etterlysningen av henne.

«Helt ærlig, så er det verste med hele historien at mine forsøk på å skjule Tidenes Verste Førerkort-Bilde blitt forpurret», skriver hun.

På Instagram gjør hun narr av alt oppstyret og morens fortvilelse.

«Jeg fant meg selv – bokstavelig talt – i denne sesongen av «Ungkaren». PS: Alltid ring tilbake til moren din».