Advarer mot å påføre regjeringen nederlag

Knut Arild Hareide mener Krf har en viktig posisjon med store muligheter for politisk gjennomslag. Erna Solberg på sin side advarer mot å spekulere i å påføre regjeringen nederlag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ikke overraskende fikk Knut Arild Hareide stående applaus da han talte for sine egne på Kristelig folkepartis landskonferanse i dag.

På tross av at partiet gjorde sitt dårligste valg siden andre verdenskrig, var Hareides tro på partiets kraft, stor.

Kristelig Folkeparti har blant annet startet det nye året med å ta til orde for en innstramming av røykeloven.

– Stortingsvalget ga KrF en viktig posisjon. En posisjon med mulighet til å påvirke, få gjennomslag og tydelig profilering, sa Hareide da han talte under landskonferansen lørdag.

Erkjenner at de er viktige

Statsminister Erna Solberg, som lørdag kastet glans over årsmøtet til Hordaland Høyre, erkjenner at Kristelig Folkeparti er viktige selv om de er små.

– De sitter på vippen og kan skape flertall i mange saker sammen med regjeringen men regjeringen har jo mulighet til å skape flertall med andre partier på andre saker, sier hun til TV 2.

– Men vi anerkjenner jo at KrF har en spesiell posisjon for oss som regjering og derfor forsøker vi å finne gode løsninger med dem, legger hun til.

POSITIV: Knut Arild Hareide har tro på KrFs kraft.
POSITIV: Knut Arild Hareide har tro på KrFs kraft. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

Politikk fremfor maktspill

Hareide trakk under landskonferansen spesielt frem sin skepsis til en mer liberal alkoholpolitikk og søndagsåpne butikker. Han understreket også at politikken alltid må gå foran maktspill.

Statsminister Erna Solberg advarer mot å bare spekulere i å ville påføre regjeringen nederlag og ikke ta et ansvar.

– En stortingsopposisjon har også et ansvar i et politisk system som det norske, men foreløpig har det påført oss noe nederlag som er spesielt vanskelig å håndtere.